Haku
Viitteet 1-10 / 99
Lopputuotteille tehtävän steriilisyystestin validointi
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantaja Oy Finnsusp Ab on silmälasilinssejä, piilolinssinesteitä sekä silmänhoitotuotteita valmistava yritys. Opinnäytetyön aiheena on toimeksiantajan valmistamien tuotteiden loppulaadunvalvonnassa ...
Sellun jauhatusasteen vaikutukset sellukomposiitin mekaanisiin ominaisuuksiin
(2021)
Opinnäytetyö tehtiin, jotta saatiin selville, miten sellun jauhatusaste vaikuttaa sen prosessoitavuuteen märkärainauksessa ja siitä valmistettavan luonnonkuitukomposiitin mekaanisiin ominaisuuksiin ja miten jauhatusasteen ...
HSD17B10-entsyymiaktiivisuustestin kehitys
(2021)
Entsyymit katalysoivat eli nopeuttavat kemiallisia reaktioita ja ovat välttämättömiä solujen toiminnalle. Ne ovat lähes aina proteiineja ja niiden oikea kolmiulotteinen rakenne mahdollistaa niiden biologisen aktiivisuuden. ...
Oligomeerisen ellagitanniinin puhdistaminen ja rakenteen tutkiminen massaspektrometrialla
(2020)
Tämä opinnäytetyö käsittelee oligomeerisia ellagitanniineja, jotka ovat kasvin sekundäärisen metabolian tuotteita. Tanniinit ovat monimutkaisin polyfenolisten yhdisteiden luokka ja niillä on esimerkiksi kyky liittyä ...
CFA-analysaattorin validointi
(2019)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli validoida CFA-analysaattori eli virtausanalysaattori. Toimeksiantajana toimi Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy.
Työssä tarkasteltiin automaattisen CFA-analyysilaiteen soveltuvuutta ...
Ligniinin hyödyntäminen ja entsymaattinen käsittely
(2020)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää eri lakkaasientsyymivariaatioiden soveltuvuutta ligniinin muokkaamiseen, sekä kartoittaa mahdollisuuksia ligniinin kaupalliseen hyödyntämiseen. Toimeksiantajana toimi Metgen ...
HPLC-analyysimenetelmien kehitys tunnetuille pienmolekyyleille
(2020)
Opinnäytetyössä oli tavoitteena kehittää HPLC-analyysimenetelmät toimeksiantajan määrittämille pienmolekyyleille: karprofeenille, meloksikaamille sekä dipyronille. Valitut pienmolekyylit ovat yleisesti käytössä olevia ...
Keitto-osaston toimintatapojen standardointi
(2020)
Opinnäytetyö toteutettiin Suomen Nestlé Oy:n Turun lastenruokatehtaalle. Tehtaan tuotannossa syntyi turhaa hävikkiä, koska henkilöstön toimintatavoissa oli eroavaisuuksia. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää ...
Aspirointi- ja dispensointipäiden sekä annosteluyksikön kvalifiointi ja käyttöönotto
(2019)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli uusien laitteiden kvalifiointi ja käyttöönotto tuotantokäyttöön nykyisten laitteiden tilalle ja/tai rinnalle. Kvalifioitavia laitteita olivat levynvalmistusprosessissa käytettävät aspirointipäät, ...
Tuotannon perehdytysprosessin kehittäminen
(2019)
Opinnäytetyö toteutettiin suomalaiselle elintarvikealan yritykselle. Tavoitteena oli uudistaa ja kehittää paloittelu- osaston työntekijöiden perehdytysprosessia. Yritys on juuri siirtänyt tuotantonsa uudelle tuotantolaitokselle. ...