Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Rehuna käytettyjen sivuvirtojen säilöntä vakumoimalla : Mäski ja perunapulppa

Kallio, Helena (2018)

Avaa tiedosto
Kallio_Helena.pdf (1.477Mt)
Lataukset: 


Kallio, Helena
Hämeen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018103116425
Tiivistelmä
Työn tarkoitus oli selvittää, miten vakumointimenetelmä soveltuu mäskin ja perunapulpan säilöntään ja miten säilöntäaika vaikuttaa laatutekijöi-hin, taustalla oli HAMK:n ArvoBi-hanke. Tavoitteena oli selvittää, voitai-siinko perunapulpan ja mäskin säilyvyyttä parantaa vakumoinnin ja hap-polisän avulla. Tutkimus suoritettiin HAMK:n bio- ja elintarviketekniikan laboratorioissa. Tutkittavat biomassat saatiin yhteistyökumppaneilta.

Tutkimuksessa selvitettiin perunapulpan säilyvyyttä 21 vuorokauden ajan ja mäskin 49 vuorokauden ajan. Kaikista näytteistä mitattiin kuiva-ainepitoisuus, pH, painonmuutos ja anaerobisten sulfiittia pelkistävät bak-teerit. Mäskin näytteistä mitattiin myös proteiinipitoisuuden muutokset.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste