Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Hyönteisten hyväksyttävyys kuluttajien näkökulmasta

Kattelus, Sami (2018)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
kattelus_sami.pdf (973.0Kt)
Lataukset: 


Kattelus, Sami
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112017539
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten kuluttajat suhtautuvat hyönteisteisiin elintarvikkeena – hyväksyvätkö kuluttajat hyönteiset ravinnokseen. Hyönteisten elintarvikekäyttö laillistettiin Suomessa marraskuussa 2017.

Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena, jonka välineenä toimi paperinen vastauslomake. Kyselyyn kerättiin vastauksia järjestämällä maistatustilaisuuksia eri opiskeluasteilla – oppilaille opiskelijoille sekä oppilaitosten henkilökunnalle. Tilaisuuksiin osallistui eri-ikäisiä kuluttajia. Tilaisuuksissa osallistujat pääsivät maistamaan kuivattua kotisirkkaa. Kysely sisälsi monivalinta- sekä vapaamuotoisia kysymyksiä liittyen hyönteisten hyväksyttävyyteen ja kehittämisideoihin hyönteisten käytöstä elintarvikkeena. Tilaisuuksien yhteydessä kuluttajia myös informoitiin hyönteisten ominaisuuksista, käytöstä ja mahdollisuuksista.

Tutkimuksen otos oli lähes 800. Vastausten analysoinnissa selvisi, että osallistuneet suhtautuvat suurimmaksi osin hyvin positiivisesti hyönteisten syömiseen. Esimerkiksi 28 % vastaajista oli maistanut hyönteisiä ennen tilaisuuksia. Kuluttajat olivat erittäin uteliaita tietämään käyttökohteista, hyönteisten ravintoarvoista sekä kasvatuksesta. Kyselyyn vastanneet ehdottivat käyttökohteita hyönteisille ja suurin osa vastaajista käyttäisi hyönteisiä mieluiten pikaruokana, snack- tai välipalatuotteina ja ravintola-annoksina. Suurimpana syynä miksi kuivattua kotisirkkaa ei maistettu, olivat ennakkoluulot hyönteisiä kohtaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste