Perehdyttämisopas Club 96 -yökerhoon
Peitsaho, Katja (2009)
Peitsaho, Katja
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010053111037
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010053111037
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tuotoksena syntyi pe rehdytysopas toimeksiantaja Club96-yökerhon käyttöön.
Tarkoituksena oli tuottaa ravintolalle perehdytysmateriaalia uusien työntekijöiden kouluttamista varten.
Yrityksellä ei ollut aiempaa perehdyttämiseen suunniteltua materiaalia käytössään, eikä perehdyttämistä varten
oltu tehty perehdytyssuunnitelmaa. Työntekijöiden perehdyttämisen on hoitanut esimies yhdessä muiden työntekijöiden
kanssa, eikä perehdyttmisestä vastuussa olevaa henkilöä oltu nimetty. Opinnäytetyöprosessin aikana syntyi
helppolukuinen ja selkeä opas käytettäväksi perehdyttämisen apuna. Opas koottiin havainnoimalla yrityksen
toimintaa ja palvelun tasoa, sekä henkilöstön työskentelyä. Apuna käytettiin myös henkilökunnan ja johdon omia
kehitysideoita. Vuosien työkokemus kyseisessä yrityksessä antoi minulle hyvät lähtökohdat käsitellä aihetta.
Opinnäytetyön raportointiosassa, eli perehdytysoppaassa, käsitellään asioita sekä yritysperehdyttämisen että työnopastuksen
tasolla, painopisteen keskittyessä kuitenkin työnopastukseen. Opinnäyteyön dokumentointiosan viitekehyksessä
käsitellään perehdyttämistä, johtamista ja perehdyttämisen merkitystä osana esimiestyötä.
Tuotoksena syntyneelle perehdytysoppaalle tulee varmasti olemaan käyttöä ravintolassa. Haasteena voidaan kuitenkin
nähdä oppaan ylläpitoon liittyvät ongelmat; opasta tulee päivittää ja huolehtia sen ajantasaisuudesta myös
jatkossa.
Tarkoituksena oli tuottaa ravintolalle perehdytysmateriaalia uusien työntekijöiden kouluttamista varten.
Yrityksellä ei ollut aiempaa perehdyttämiseen suunniteltua materiaalia käytössään, eikä perehdyttämistä varten
oltu tehty perehdytyssuunnitelmaa. Työntekijöiden perehdyttämisen on hoitanut esimies yhdessä muiden työntekijöiden
kanssa, eikä perehdyttmisestä vastuussa olevaa henkilöä oltu nimetty. Opinnäytetyöprosessin aikana syntyi
helppolukuinen ja selkeä opas käytettäväksi perehdyttämisen apuna. Opas koottiin havainnoimalla yrityksen
toimintaa ja palvelun tasoa, sekä henkilöstön työskentelyä. Apuna käytettiin myös henkilökunnan ja johdon omia
kehitysideoita. Vuosien työkokemus kyseisessä yrityksessä antoi minulle hyvät lähtökohdat käsitellä aihetta.
Opinnäytetyön raportointiosassa, eli perehdytysoppaassa, käsitellään asioita sekä yritysperehdyttämisen että työnopastuksen
tasolla, painopisteen keskittyessä kuitenkin työnopastukseen. Opinnäyteyön dokumentointiosan viitekehyksessä
käsitellään perehdyttämistä, johtamista ja perehdyttämisen merkitystä osana esimiestyötä.
Tuotoksena syntyneelle perehdytysoppaalle tulee varmasti olemaan käyttöä ravintolassa. Haasteena voidaan kuitenkin
nähdä oppaan ylläpitoon liittyvät ongelmat; opasta tulee päivittää ja huolehtia sen ajantasaisuudesta myös
jatkossa.