KoulutusalaOpinnäytetyötBio- ja elintarviketekniikka
Viitteet 1-20 / 261
-
Aistinvarainen arviointi välipalatuotteista
(2020)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajayrityksellä oli tarkoituksena alkaa maahantuomaan välipalapatukoita sekä erilaisia suklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ... -
Aistinvaraistestauksen määrittäminen ja päivittäminen
(2022)Opinnäytetyössä kartoitettiin työn tilaajan Huhtamaki Foodservice Nordic Oy:n aistinvaraisen testauksen toiminnan sekä standardien DIN 10955, ISO 8685 ja SFS EN 1230-2 + AC yhteneväisyyttä. Vertailu suoritettin gap-analyysilla, ... -
Alkoholi- ja brix-pitoisuuksien analysointi siiderinvalmistusprosessissa
(2021)Siiderin valmistuksen aikana sen alkoholi- ja brix-arvoja on tärkeää seurata, jotta lopputuotteen tuotelaatu ja tuoteturvallisuus pystytään varmistamaan. Tähän on olemassa useita tapoja, mutta tässä työssä käsitellään ... -
Alkutuotannon toimijoiden asiointiprosessien yhtenäistäminen : - ilmoitus- ja lupahakumenettelyt
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)Lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi elintarvikkeiden ja rehujen alkutuotannon toimijoiden on asioitava toimintaansa liittyen monen eri viranomaisen kanssa ja heidän tietojaan tallennetaan moniin rekistereihin. Tämän ... -
Allergeenien hallinta jäätelön valmistusprosesseissa
(2019)Tämän opinnäytetyön aiheena oli allergeenien hallinta jäätelön valmistusprosesseissa. Työn toimeksiantaja oli Froneri Finland Oy, Turengin jäätelötehdas. Toimeksiantajan tarpeiden perusteella tässä opinnäytetyössä tutkittiin ... -
Allergeenien hallinta ravintoloissa Etelä-Hämeen ympäristöterveyden valvonta-alueella
(2023)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa, millainen on allergeenien hallinnan taso Etelä-Hämeen ympäristöterveyden valvonta-alueen ravintoloissa. Työn toimeksiantaja on Etelä-Hämeen ympäristöterveys / Riihimäen ... -
Aloitus- ja lopetusvesityöntöjen optimointi : Hämeenlinnan Osuusmeijerissä
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)Työn tarkoituksena oli optimoida maidon- ja kermanvalmistuslinjojen sekä raakamaitolinjojen aloitus- ja lopetusvesityönnöt niin, että mahdollisimman vähän käyttökelpoista raaka-ainetta joutuisi työntöjen mukana viemäriin. ... -
Analyysimenetelmän validointi ja kehittäminen biojalostamon ligniinin liukoisuuden määrittelemiseksi
(2022)Työn tilaajana oli suomalainen energiayhtiö St1 Oy. Tavoitteena oli selvittää St1 Cellunolix® -laitoksella tuotettavan hydrolyysiligniinin liukoisuuden perustaso valmiiksi määriteltyihin yleisiin liuottimiin. Tarkoituksena ... -
Aromaattiset öljyt hedelmien ja vihannesten prosessoinnissa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)Tuoreiden hedelmien ja vihannesten terveysvaikutusten vuoksi niitä suositellaan syömään runsaasti. Markkinoilla ei kuitenkaan kirjoittajan tietojen mukaan ole paljoa tuoreita, helposti nautittavia mm. ikääntyneille sopivia ... -
Asiakaskokemukseen kohdistuvat digitalisaation luomat uhat ja mahdollisuudet finanssialalla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2018)Finanssialalla tapahtuneet muutokset konttorisidonnaisista palveluista sähköisiin palveluihin on ollut kustannustehokkuuden ja palvelujen rationaalisuuden kannalta hyvin positiivinen ilmiö kuluneen kolmenkymmenen vuoden ... -
Asiakastyytyväisyys Hämeenlinnan elintarvikevalvonnassa
(2023)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää asiakastyytyväisyyttä Hämeenlinnan kaupungin elintarvikevalvonnassa. Työn tilaajana toimi Hämeenlinnan viranomaispalvelut, jonka ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen ... -
ATR-analysaattori raaka-aineen laadunvarmistuksessa : Kasviöljyseoksen peroksidiluvun määrittäminen
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy Turengin tehtaan laadunvalvontalaboratorio. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Thermo ScientificTM Nicolet iSTM 50 -analysaattorin ATR-mittausmoduulin käyttömahd ... -
Bacillus cereuksen määrittäminen tempen valmistuksessa
(2021)Bacillus cereus on hyvin tavallinen maaperän bakteeri, jota esiintyy yleisesti myös ruokatarvikkeissa. Suurina määrinä kasvaessaan se saattaa aiheuttaa oksennus- ja ripulityyppisiä ruokamyrkytyksiä. Itiöllisenä bakteerina ... -
Bakteriofagien merkitys Viola® salaattijuuston happanemisessa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2011)Valio Oy, Äänekosken tehdas valmistaa fetatyyppistä Viola® salaattijuustoa. Juusto valmistetaan ultrasuodatustekniikalla ja kypsyttämällä juustoa vuorokauden ajan pikareissa. Kypsymisen aikana juusto happanee eli pH alenee ... -
Biogasification Potential of some Algae Species
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2011)The obligation to reduce greenhouse gases motivates to replace fossil fuels with renewable energy. Algae have increased their interest to be used as a raw material for bioenergy recently. The thesis was part of a public ... -
Biohiilen adsorptiokäyttäytyminen lietelannassa
(2023)Tämä opinnäytetyö on osa IP Innovaatiot Oy:n ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistä Hygienisoitu lanta -hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää hygienisoidun kuivajakeen ja muiden hygienisoitujen lantalajien kehittämistä ... -
Biohiilen vaikutus golfviheriön kasvualustan ominaisuuksiin
(2020)Työ tehtiin osana Hämeen ammattikorkeakoulun ”Biohiilestä bisnestä Hämeeseen” -hanketta. Työn tarkoituksena oli kokeilla biohiilen toimivuutta golfkentän viheriön kasvualustassa varsinaisen kasvukerroksen alapuolella. ... -
Biohiilen valmistus biokaasulaitoksen mädätysjäännöksestä
(2024)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää soveltuuko biokaasulaitoksen mädätysjäännös raaka-aineeksi biohiilelle ja onko biohiililaitteistoon investoiminen järkevää. Tarkoitus oli myös tuottaa selvitys biohiilen käyttösovelluksista ... -
Biojäte-lieteseoksen biokaasutus koereaktorilla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2009)Työ on tehty Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK) yrityksen toimeksiannosta. Kirjallisessa osuudessa selvitettiin erilaisten biojätteiden koostumusta ja ominaisuuksia. Työn kokeellisessa osuudessa tutkittiin biojäte-lieteseoksen ... -
Biojätteen erilliskeräyksen tehostaminen Kiertokaari Oy:n toimialueella
(2020)Opinnäytetyön toimeksiantaja oli kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy. Opinnäytetyön tavoitteena oli löytää tapoja, joilla voidaan tehostaa biojätteen erilliskeräystä etenkin omakotitaloalueilla Oulun seudulla. ...