KoulutusalaOpinnäytetyöt (Avoin kokoelma)Majoitus- ja ravitsemisala
Viitteet 1-20 / 983
-
100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman vaikutus uraan
(2021)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kokivatko Atrian 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman käyneet ihmiset sen hyödylliseksi urallaan ja jos kokivat niin miksi tai miksi eivät. Opinnäytetyön tarkoituksena oli saada ... -
1990-luvun laman vaikutus suomalaisen à la carte -ravintolan toimintaympäristöön
(Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2009)Opinnäytetyö käsittelee 1990-luvun laman vaikutusta Suomalaisen à la carte -ravintolan toimintaympäristöön. Työssä käsitellään ravintola-alaan vaikuttaneita erilaisia muutoksia ulkoisen ja sisäisen toimintaympäristön kautta. ... -
A la Carte-listan suunnittelu
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)Tässä opinnäytetyössä suunniteltiin liikenneasema Kitusen Kievariin uusi à la carte-lista. Kitusen Kievarin palveluihin kuuluu ravintola, kahvila, Rolls ja motelli ja se sijaitsee Virroilla kantatie 66 ja valtatie 23 ... -
Aamiaismajoituksen perustaminen
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2016)Aamiaismajoituksen perustaminen sai ideansa opinnäytetyön kirjoittajan kiinnostuksesta perustaa majoituspalvelu. Aamiaismajoituksen perustamista tutkittaessa apuna käytettiin alan kirjallisuutta sekä tehtiin kannattavuuslaskelmia ... -
After work-tuote : After work-tuotteen lanseeraus
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)Tämän työn tarkoitus oli selvittää Jyväskylän Parnell’s Irish Bar Cumuluksen asiakkaiden mielipiteet uudesta after work- tuotteesta. Lisäksi tutkittiin onko tuotteella merkittävää vaikutusta iltapäivän (klo. 15–19) myyntiin ... -
Ahlmanin Tilapuodin liiketoiminnan kehittäminen palvelumuotoilun avulla
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2017)Tämän tutkimustyön päämääränä oli löytää Ahlmanin ammatti-ja aikuisopistossa toimivalle Tilapuodille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tavoitteena oli myös parantaa kilpailukykyä tuomalla valikoimaan asiakkaille arvoa ... -
Aikuisopiskelijan kansainvälisyysosaamisen kehittymismahdollisuudet ammattikorkeakoulussa : Case Tampereen ammattikorkeakoulu
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2013)Tämän opinnäytetyön tavoitteena on selvittää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavan aikuisopiskelijan käsityksiä ja kokemuksia kansainvälisyysosaamisen kehittämismahdollisuuksista. Toimeksiantajana toimii Tampereen ... -
Aistinvarainen arviointi tuotantokeittiössä
(2023)Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa toimiva aistinvaraisen arvioinnin toimintamalli päivittäiseen käyttöön tuotantokeittiössä. Toimintamallin avulla pystyttäisiin takaamaan yhtenäinen laatu toimipisteestä huolimatta. ... -
Aktiivisen elämyksen kokeminen : Case: Juhlatalo Willa Pintele, Erilaisten ravintolaelämyskonseptien mahdollisuudet
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2015)Tämä opinnäytetyö on osa restonomin opintoja palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia millaiset mahdollisuudet aktiivisen elämyksen kokemiseen on ravintolatoiminnassa. ... -
Aladobista tirripaistiin : Suomalaista perinneruokaa
(Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2009)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa suomalaista perinneruokaa sekä suomalaisen ruokaperinteen historiaa. Mitä on suomalainen perinneruoka? Mistä se on saanut vaikutteita ja ovatko suomalaiset perinneruoat ... -
Alakarppia a la cartelle : Vähähiilihydraattinen ruokavalio ja sen käyttäminen ravintolassa
(Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2009)Opinnäytetyön tavoitteena oli löytää mahdollisia keinoja hyödyntää vähähiilihydraattista ruokavaliota ravintolassa. Työssä esitellään Suomen valtion viralliset ravitsemussuositukset sekä käydään läpi erilaisia vähähiilih ... -
Alice Wikström Museokahvila Vaniljahelmen ydintarinana
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2018)Tämä opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Museokahvila Vaniljahelmelle. Opinnäytetyö oli tapaustutkimus. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Museokahvila Vaniljahelmen myyntiä ja markkinointia tarinallistamalla. ... -
Alihankinnan hyvä johtaminen siivouspalveluissa
(2021)Siivousalalla yritykset tekevät paljon erilaisia hankintoja, esimerkiksi siivousvälineiden ostamista sekä alihankintaa, joita kilpailutetaan. Alihankinnan käyttäminen on yleistynyt viime vuosina. Isoimmat yritykset hyödyntävät ... -
Allergioita ja intoleransseja aiheuttavien aineiden ilmoittaminen pakkaamattomista elintarvikkeista ravitsemisalan yrityksissä
(2019)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Keliakialiitto. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet ilmoitetaan pakkaamattomista elintarvikkeista ... -
Ammatilinen pyykinpesu : palveluiden kehittämisehdotus pienille ja keskisuurille pesuloille
(2019)Yritys, joka osaa kehittää palvelujaan ja hyödyntää uusia innovaatioita saa siitä kasvua ja sen liiketoiminta kehittyy. Kemikaalitoimittajilla on kova keskinäinen kilpailu, joten liiketoiminnan kehittäminen palvelujen ... -
Ammattikeittiön tuoteprosessien kehittäminen Burlodgella
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2016)Opinnäytetyön toimeksiantaja on Vesilahden kunta. Sain tehtäväksi ammattikeittiön tuoteprosessien kehittäminen Burlodgella. Tavoitteena oli tutustua Cook and Cold ruoanvalmistuksen tuotantotapaan, jota hyödynnetään ... -
Ammattikeittiön ympäristönäkökulmia : kehitysehdotuksia ympäristövastuullisuudesta ja ekotehokkuudesta Nokian kaupungin ruokapalveluille
(2019)Tässä opinnäytetyössä tarkastellaan ympäristövastuullisen ja ekotehokkaan ammattikeittiön lähtökohtia. Työn taustalla on Nokian kaupungin strategia sekä aiemmin Nokian kaupungin ruokapalveluille tekemäni PESTEL- eli ... -
Ammattipätevyydet ja organisaatiokulttuuri Tampereen hotelleissa
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2018)Tämän opinnäytetyön aiheena oli ammattipätevyydet ja organisaatiokulttuuri Tampereen hotelleissa. Sen tavoitteena oli selvittää, millaisia eri ammattipätevyyksiä hotellissa työskentelevillä on ja tietävätkö he toistensa ... -
Aninkaisten Herkun kehittäminen : Deli- tuoteryhmä
(2023)Tämä opinnäytetyö tehtiin Turun ammatti-instituutin, Aninkaisten koulutalon myymälä Herkun kehittämistyönä. Opinnäytetyön tavoitteena oli löytää keinoja ja kehittämisehdotuksia kokonaisuuden parantamiseksi, tarkoituksena ... -
Anniskelulainsäädännön muutoksen vaikutukset Pirkanmaan alueen ravintoloissa : Yrittäjien sekä ravintoloitsijoiden kokemuksien perusteella
(Tampereen ammattikorkeakoulu, 2018)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kerätä Pirkanmaan seudun ravintoloitsijoiden sekä yrittäjien kokemuksia ja henkilökohtaisia mielipiteitä uudistuneesta alkoholilainsäädännöstä, joka tuli voimaan 1.3.2018. Aikaisempia ...