Haku
Viitteet 1-10 / 13
Tuoreleikattujen kasvisten laadun parantaminen erilaisten pesumenetelmien avulla
(2021)
Tämä insinöörityö tehtiin elintarviketuotantolaitokselle, jossa valmistetaan tuoreleikattuja kasviksia. Tavoitteena oli löytää optimaalisimmat pesumenetelmät tuoreleikatuille kasviksille parhaan mahdollisen säilyvyyden ...
Mikrobiologisten näytetulosten hyödyntäminen elintarvikehygieniapalveluiden myynnin kehittämisessä
(2021)
Tässä insinöörityössä oli tavoitteena löytää Anticimex Oy:n elintarvikehygieniaosastolle keinoja palveluiden myynnin kehittämiseen hyödyntäen elintarvike-, jää- ja pintapuhtausnäytteiden mikrobiologisia tuloksia. ...
Gluteenin vähentäminen hampurilaissämpylöissä
(2021)
Taikinan sitko muodostuu sekoitusvaiheessa, ja tämä on keskeinen tekijä taikinan ja valmiin tuotteen laadussa. Sitkoproteiinien suuri määrä kasvattaa tarvittavaa sekoitusintensiteettiä, mikä on otettava huomioon sekoitustehoa ...
Elintarvikkeiden hygieniatavoitteiden ja vaatimusten kartoittaminen
(2023)
Insinöörityön tavoitteena oli tutkia elintarvikehygieniaa elintarvikemyymälöissä, ja näytteenottoprojektin avulla kartoittaa myymälöissä myytävien elintarvikkeiden mikrobiologista laatua. Työn aiheena oli tarkastella myös ...
Vehnäjauhojen laatuun vaikuttavat tekijät
(2020)
Työ tehtiin Myllyn Paras Oy:lle. Yrityksellä on mylly Hyvinkäällä, jossa valmistetaan useita eri jauholaatuja. Työn tavoitteena oli selvittää, vaikuttaako jauhon laatuominaisuuksiin se, mitä jauhotyyppejä valmistetaan ...
Mustikkakeittoprosessin laadun parantaminen lean six sigma -menetelmällä
(2020)
Valio Oy’s blueberry soup is a pasteurized berry soup whose main raw materials are water, sugar, blueberries and blueberry juice. Product quality and implementation of the recipe is ensured by, for example, Brix measurement, ...
Liköörikonvehtien laatu ja laadun mittaukset
(2021)
Liköörikonvehdit ovat konvehteja, joiden sisällä on nestemäinen likööritäyte ja ympärillä suklaakuori. Konvehtien valmistus perustuu sokerin oikeanlaiseen kiteytymiseen kuoreksi liköörin ympärille. Sokerikuoren rakenteen ...
Hevi-tuotteiden säilyvyys ja kondenssiveden vaikutus
(2024)
Hedelmien ja vihannesten pakkauksiin sekä tuotteiden pinnalle voi toimitusketjun aikana tiivistyä vettä. Insinöörityössä selvitettiin kondenssiveden vaikutuksia hedelmien ja vihannesten säilyvyyteen sekä etsittiin ...
Kuivalihan laadun parantaminen ja prosessin automatisointi
(2019)
Insinöörityö toteutettiin yhteistyössä Kuivalihakundi Oy:n kanssa. Kuivalihakundi on Vantaan Koivuhaassa sijaitseva elintarviketehdas, joka valmistaa kotimaisesta lihasta kuivalihaa. Opinnäytetyössä käytettiin kirjalähteitä ...
Tuoteturvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketehtaassa
(2022)
Elintarvikealan toimija on vastuussa toimittamiensa tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta [1]. Laadun ja tuoteturvallisuuden hallintaan ja valvontaan on olemassa monia eri tapoja, joista osaa käsiteltiin tässä insinöörityössä. ...