KoulutusalaOpinnäytetyöt (Avoin kokoelma)Bio- ja elintarviketekniikka

    • [11C]6-OH-BTA-1 tuotannon siirto ja optimointi 

      Lehtinen, Miika (Turun ammattikorkeakoulu, 2013)
      Positroniemissiotomografia on laajalti käytössä oleva diagnostinen kuvantamismenetelmä, jolla saadaan kolmiulotteisia kuvia elävästä organismista. Kuvauksissa käytetyt merkkiaineet ovat nopeasti puoliintuvilla isotoopeilla ...
    • [18F]FLUORIDI KLIINISEEN KÄYTTÖÖN : tuotannon automatisointi ja validointi 

      Saipa, Piritta (Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli automatisoida [18F]fluoridin tuotanto kliiniseen käyttöön Turun Valtakunnallisessa PET-keskuksessa ja samalla siirtää sen tuotanto vanhasta toimipisteestä uuteen toimipisteeseen. Uusi ...
    • 3D printing of gelatin methacrylate 

      Mölsä, Joona (2022)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää gelatiinimetakrylaatin (GelMA:n) tulostuvuutta Brinter® ONE -biotulostimella. Toisena tavoitteena oli syntetisoida omaa gelatiinimetakrylaattia ja verrata tätä kaupalliseen ...
    • Action research for HyTest to improve health, safety and environment matters 

      Aaltonen, Elli (2021)
      Responsible business is increasingly affected by expectations, requirements, and policies. Expectations come from, among others, global megatrends, requirements are controlled by legislation, and policies are created by ...
    • Agaroosigeelin raaka-ainekoostumuksen karakterisointi 

      Suominen, Jaakko (Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
      Työn tavoitteena oli karakterisoida vaihtoehtoisia agaroosigeelin raaka-ainekoostumuksia, joita voitaisiin käyttää Wallacilla nykyisten geelien raaka-ainekoostumuksien sijaan. Tällaisia geelejä käytetään maailmanlaajuisesti ...
    • Aistittavan laadun arviointipalveluiden toiminnan kehittäminen 

      Johansson, Rosita (Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli yhdessä fff-Flavorin jäsenten kanssa kehittää Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen aistinvaraisten arviointipalveluiden toimintaa. Tavoitteena oli parantaa ...
    • Alkoholijuomien suodatus : Pernod Ricard Finland Oy 

      Salmi, Taru (2023)
      Tässä opinnäytetyössä selvitettiin mahdollisuuksia yksinkertaistaa, vähentää materiaalihävikkiä sekä parantaa tehokkuutta ja laatua Pernod Ricard Finland Oy:n valmistamien alkoholijuomien suodatusprosesseissa. Suodattamalla ...
    • Alkoholipitoisuuden tarkkailu pullotusprosessin aikana 

      Andersson, Henna (Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tässä opinnäytetyössä keskityttiin alkoholijuomien alkoholipitoisuuden tarkkailuun koko pullotusprosessin aikana, kaikissa sen vaiheissa. Alkoholijuomissa alkoholipitoisuus on yksi tärkeimmistä laadullisista ja lakisääteisistä ...
    • AlphaLISA® TNFα immunogeenisyysmäärityksen kehitys 

      Mettälä, Siru (Turun ammattikorkeakoulu, 2013)
      Nykyään monet lääkkeet sisältävät ns. biologisia lääkeaineita, esim. vasta-aineita tai nukleiinihappoja, jotka ihmisen immuunijärjestelmä saattaa tunnistaa vieraiksi aineiksi aiheuttaen immuunipuolustusreaktion, jossa ...
    • Amfoteerisen tensidin kvantitatiivinen määritys pesuaineesta : HPLC -menetelmän kehitys 

      Pasanen, Sami (Turun ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyössä kehitettiin menetelmä, jolla voidaan analysoida amfoteerisen tensidin pitoisuus pesuainenäytteestä kvantitatiivisesti. Opinnäytetyö tehtiin KiiltoClean Oy:lle. Työssä keskityttiin nestekromatografiamenetelmään. ...
    • Analysointiprosessin tehostaminen GxP-laboratoriossa 

      Jämsen, Laura (2022)
      Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millä keinoin laboratorion analysointikapasiteettia on mahdollista kasvattaa. Projektin asiakaslähtöinen tavoite on ollut nostaa laboratorion päivittäistä analysointikapasiteettia ...
    • Analyysilaitteen testaus ja verifiointi IVD-käyttöön 

      Mäkilä, Tero (Turun ammattikorkeakoulu, 2018)
      Työn tavoitteena oli karakterisoida IEF-yksikkö päivitettäessä laitteistoa uudempaan. Isoelektristä fokusointi –yksikköä käytetään hemoglobinopatioiden diagnosoimiseen. Hemoglobinopatioita ovat esimerkiksi eri talassemiat ...
    • Analyysimenetelmien kehittäminen injektoitavalle hydrogeelille biofarmaseuttisen malliaineen annosteluun 

      Vuolamo, Salla (Turun ammattikorkeakoulu, 2018)
      Biofarmaseuttiset lääkevalmisteet ovat bioteknologian avulla tuotettuja biologisia lääkeaineita, joiden käyttö lääkevalmisteina on yleistynyt. Synteettiset ja bioyhteensopivat biomateriaalit ovat merkittävässä ja kasvavassa ...
    • Analyysimenetelmä depot-valmisteen liuotinjäämien määrittämiseksi 

      Mäkinen, Jenni (Turun ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyössä tutkittiin lääkeannosteluun kehitettävää keraamista biomateriaalia, joka valmistetaan sooli-geelimenetelmällä. Tavoitteena oli kehittää analyysimenetelmä uuden lääkeannosteluvalmisteen liuotinjäämien ...
    • Analyysimenetelmän validointi MP-AES -laitteella 

      Kivelä, Paula (Turun ammattikorkeakoulu, 2016)
      Opinnäytetyön tilaaja on CrisolteQ Oy, joka on erikoistunut metallien talteenottoon sivuvirroista ja niiden kierrättämiseen tuotteeksi. Yrityksellä on analytiikka, tutkimus ja tuotekehitys Raisiossa ja tuotanto Harjavallassa. ...
    • Antibioottiseulontatestin kehittäminen 

      Helminen, Hanna (Turun ammattikorkeakoulu, 2016)
      Antibioottiresistenssi on maailmanlaajuinen ja kasvava ongelma, johon tarvitaan ratkaisuja. Tutkimuksen ja kehityksen merkitys on suuri, sillä tarvitaan diagnostisia menetelmiä, joiden avulla voidaan vähentää turhaa ...
    • Antigeeniliuosannostelijan karakterisointi 

      Teerimäki, Tytti (Turun ammattikorkeakoulu, 2017)
      Opinnäytetyössä tutkittiin Troponiini I ja Troponiini T antigeenien käyttäytymistä Multidrop™ Combi reagenssiannostelijaa käytettäessä. Työn tavoitteena oli saada Radiometer Turku Oy:n tuotantoon uusi antigeeniliuosannostelija. ...
    • Antigeenin kalvorakkulakuljetus B-soluissa 

      Palttila, Katriina (Turun ammattikorkeakoulu, 2016)
      B-solut ovat tärkeä osa adaptiivista immuniteettia. Ne vastaavat elimistön vasta-aineiden tuotannosta, joiden avulla elimistö pystyy taistelemaan tehokkaasti infektioita vastaan. Erilaistuakseen vasta-aineita tuottaviksi ...
    • Applicability of fructophilic lactic acid bacteria in food industry 

      Kelanne, Niina (Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
      The aim of this study was to discover fructophilic lactic acid bacteria in Finnish samples and to see their potential for use as probiotics in the food industry. Fructophilic lactic acid bacteria use fructose as the energy ...
    • Automaattisen hajoamisaikalaitteen käyttöönotto 

      Beg, Daniel (Turun ammattikorkeakoulu, 2017)
      Opinnäytetyön tarkoitus oli tuottaa vertailuanalyysejä Orion Oyj:n Turun toimipisteen tablettivalmistusosaston vanhan manuaalisen laitteen ja uuden automattisen laitteen välillä. Vertailuanalyysien perusteella uuden laitteen ...