Haku
Viitteet 1-10 / 16
Osaamisen tunnistaminen ja ennakointi hiusalalla vuonna 2020
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Tutkimus käsittelee hiusalan nykyosaamista, tulevaisuuden osaamistarpeita, välitöntä lisäosaamistarvetta sekä alihankintaosaamisen tarpeita. Tutkimuksessa etsitään vastauksia lisäksi tulevaisuuden osaamistarpeisiin hiusalalla ...
Tuotteistus ja toimintolaskenta PaltanPadan keittiön kehittämisessä
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyön aihe on Paimion kaupungin ruokapalvelujen PaltanPadan keittiön tuotteistaminen ja toimintolaskenta. Kunnat ovat joutuneet miettimään tiukan talouden seurauksena myös sitä, miten rahoituksen lähteisiin pitää ...
Organisaatiomuutos osana tilaaja-tuottaja-toimintatavan kehittämistä : case tukipalvelut tekniseen keskukseen
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Julkinen sektori muuttuu kovaa vauhtia kuntakentän kokonaisuudistuksen edetessä rivakasti. Kuntien tulevaisuuden haasteina ovat yhä kiristyvät tuottavuusvaatimukset, kilpailu työvoimasta ja huoli rahoituksen riittävyydestä. ...
Toiminnanohjausjärjestelmä : sähköistyvät palvelut yrityksen tietojärjestelmässä
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Yritykset vaativat niin itseltään kuin yhteistyökumppaneiltaankin yhä kustannustehokkaampaa toimintaa. Vastatakseen kilpailun asettamiin vaatimuksiin yritysten on jatkuvasti muututtava ja opittava uutta. Yritykset pyrkivät ...
Faktaa ja fiktiota : ammattiopiston osastokohtainen lukuvuosisuunnittelu
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Yleiset valmiudet ovat nousemassa ravintolapalvelualalla erityisiä ammattitaitovaatimuksia tärkeämmiksi. Nämä uudistuvat työelämän ammattitaitovaatimukset asettavat erityisiä vaatimuksia koululaitokselle ja opettajille. ...
Ravintopalveluiden viestintä ja sen kehittäminen sairaalaympäristössä
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Ravitsemushoito on keskeinen osa potilaan hyvää hoitoa ja huolenpitoa sairaalassa. Ravitse-mushoidon tavoitteena on kohentaa ja ylläpitää potilaan hyvää ravitsemustilaa. Se parantaa hänen elämänlaatua sekä nopeuttaa ...
Porin kaupungin tilaajajärjestelmän kehittäminen puhdistuspalvelualalla
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Väestö ikääntyy, jonka seurauksena työmarkkinoilta poistuu väkeä enemmän, kuin sinne saapuu. Verorahojen kertymät pienenevät, mutta palvelun tarpeet kasvavat, joiden järjestämisestä vastuun kantaa julkinen sektori. Yhä ...
Osaamisen johtamista tarralapuilta toimenkuviksi
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on esitellä kaksi esimerkkiä, joiden avulla esimies henkilöstön osaamista kehittämällä voi selvitä käytännön työtehtävien organisoinnista muutostilanteissa. Ensimmäinen, vanhempi menetelmä ...
Myytti vai mahdollisuus : lähihoitajan ravitsemushoidon osaaminen
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyöni aihe on lähihoitajien ravitsemushoidon osaaminen. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää lähihoitajien ravitsemushoidon osaamisista sekä osaamisen haasteita. Tutkimustehtävässä haettiin vastauksia siihen, ...
Ammattiopiston ruokapalveluprosessit
(Turun ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyön tarkoituksena on tunnistaa ja kuvata ammattiopiston ruokapalvelun ruokatuotantoon liittyvät ydinprosessit. Tavoitteena on myös lisätä kohderyhmän tietoisuutta työstään ja sen kehittämisestä. Haasteena oli ...