KoulutusalaOpinnäytetyöt (Avoin kokoelma)Majoitus- ja ravitsemisala

    • 2nd screen television katselukokemuksessa 

      Saari, Nina (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2015)
      Tämän opinnäytetyön aiheena on suomalaisten kuluttajien toiminta televisiota katsoessa, kun erilaiset laitteet ovat tulleet mukaan katselukokemukseen. Aihe rajattiin koskemaan 20-30 -vuotiaita kuluttajia, jotka television ...
    • Action plan for training new Housekeeping Employee : case: Hotel Indigo Helsinki 

      Tra, Thao (2020)
      In the hotel industry, housekeeping is a significant department of any accommodation establishment. A qualified housekeeper plays an essential role in maintaining the hotel standards of cleanliness and surrounding appearance. ...
    • Aikuisjohtoisen arjen merkitys lasten ja nuorten ruokailutottumuksissa ja niihin vaikuttavat tekijät 

      Bergström, Kirsi (2023)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa haasteet ammatillisen yksikön ruokailutottumuksissa ja havainnoida kuinka aikuisjohtoinen arki vaikutti lasten ja nuorten ruokailutottumuksiin, sekä peilata niitä olemassa oleviin ...
    • Aistiharjoitteet leikki-ikäisten lasten ruokaennakkoluulojen vähentämisen apuna 

      Siitonen, Jenni (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tämän opinnäytetyönä toteutetun tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, voidaanko leikki-ikäisten lasten ruokaennakkoluuloja vähentää aistiharjoitteiden avulla. Lisäksi työssä tutkittiin, kuinka lapset ilmaisevat itseään ...
    • Aistikokemusten kartoitus ja tarinallistamisen vaikutus luontoretkellä 

      Palo, Heidi (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tällä opinnäytetyöllä oli kaksi tavoitetta. Ensimmäinen tavoite oli kartoittaa aistikokemuksia luontoretken yhteydessä ja toinen tavoite oli selvittää tarinallistamisen vaikutukset aistikokemuksiin luontoretkellä. Opinnäytetyö ...
    • Aistit matkailun markkinointiviestinnässä 

      Paavola, Anni (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Opinnäytetyö oli alun perin osa Mmm..(Moniaistisuus Matkailun markkinointiviestinnässä)-hanketta, joka oli Laurea-ammattikorkeakoulun ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rinnakkaishanke. Hankkeessa oli useita ...
    • Aistit matkailun markkinointiviestintään 

      Rekonen, Sini (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Laurea ammattikorkeakoulu. Opinnäytetyö on osa Mmm.. (Moniaistisuus Matkailun Markkinointiviestinnässä)-hanketta. Hanke on Laurea-ammattikorkeakoulun ja Valtion teknillinen tutkimuske ...
    • Aitiopalvelun asiakaslähtöinen kehittäminen 

      Aravirta, Henna (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Aitiopalvelun asiakaslähtöinen kehittäminen Opinnäytetyössä kehitettiin aitiopalvelua asiakaslähtöisesti. Työn toimeksiantajana oleva Palveluntarjoaja X omistaa aition Etelä-Suomen läänissä sijaitsevasta jäähallista. ...
    • Aitiotarjoilun konseptin kehittäminen 

      Holopainen, Matleena (2019)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää suomalaisen tapahtuma-areenan aitio-osaston palvelua. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli yritys X, jolla on ravintolatoimintaa kyseisellä tapahtuma-areenalla. Toimeksiantajan tavoitteena ...
    • Alaistaitokartoitus, Red Events Oy 

      Latva, Mariikka (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Tämän tutkimuksellisen opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa tapahtuma-alan yrityksen Red Events Oy:n vuokratyöntekijöiden mielipiteitä heidän omista alaistaidoistaan. Työn tavoitteena oli saada kartoituksen tulosten ...
    • Aleksanterin teatteri elämystuotteen tarjoajana kansainväliselle risteilymatkustajalle 

      Hakkarainen, Terhi (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2012)
      Aleksanterin teatteri on Helsingin Bulevardilla toimiva vierailuteatteri, jonka tarjonta koostuu erilaisista näytöksistä. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia elementtejä Aleksanterin teatterin tarjoaman ...
    • Alkoholijuomien maahantuonti, jakelutiet ja nykyiset haasteet Suomessa. Esimerkkinä Fondberg Oy 

      Nieminen, Mirella (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Opinnäytetyön aihe syntyi kiinnostuksesta alkoholijuomien maahantuontia ja jakelua kohtaan. Aihe on ajankohtainen, koska alkoholin kulutuksen määrää ja myydyimpiä tuoteryhmiä seurataan jatkuvasti. Lisäksi myönnettyjen ...
    • Alkoholivalikoiman rakentaminen opetusbaariluokkaan 

      Kalola, Sanni (2021)
      Opinnäytetyön tarkoituksena on luoda valmis alkoholivalikoima, joka tulee käyttöön Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampukselle valmistuvaan opetusbaariluokkaan. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Laurea-ammatti ...
    • Alustava liiketoimintasuunnitelma kestävän kehityksen kotipalveluyritykselle 

      Mattila, Mikko (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tämän opinnäytetyön tehtävänä oli tuottaa alustava liiketoimintasuunnitelma kestävän kehityksen kotipalveluyritykselle. Tarkoituksena oli suunnitella ja selventää kestävän kehityksen kotipalvelujen yritysideaa ja sen ...
    • Ammatillinen kehittyminen asiakaspalvelijana 

      Paakki, Elina (2020)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena on kehittyä ammatillisesti ja ymmärtää, kuinka asiakaspalvelussa voidaan toimia paremmin ja asiakaskeskeisemmin. Opinnäytetyöntekijä osallistuu myös kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen. ...
    • Ammatillisen osaamisen kehittäminen uudessa työpaikassa 

      Viinikka, Marko (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2018)
      Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa. Tavoitteena oli seurata ja kehittää ammatillista kehittymistä uudessa työtehtävässä. Opinnäytetyö koostuu kymmenestä seurantaviikosta 17.9.2018 – 23.11.2018 välisenä aikana. ...
    • Ammattikeittiön laitteiden julkinen hankinta : Case BarLaurea 

      Vartiainen, Ville (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa toimeksiantajalle julkinen ammattikeittiölaitteiden hankinta. Tavoitteena oli kuvata tämän hankintaprosessin sisältö ja toimintatavat sekä analysoida niitä. Tuloksien pohjalta ...
    • Ammattikorkeakouluopinnot tukena nuorten yrittäjyyteen 

      Ravald, Miia; Saari, Katri (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Laurea-ammattikorkeakoulun nuorten arvoja ja asenteita yrittäjyyttä kohtaan, ja ovatko he kiinnostuneita ryhtymään yrittäjiksi tulevaisuudessa. Tavoitteena oli myös selventää ...
    • Ammattitaidon arviointi hotelli- ja ravintola-alalla 

      Kumpulainen, Erja (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2009)
      Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto on jatkuvan tarkastelun alla ja kehittämisen kohteena. Työskentelen ravintola- ja hotellipalvelualan tutkintotoimikunnassa, jonka tehtävänä on mm. toimia aloitteellisesti ...
    • Anniskeluosaamisen kehittämishanke 

      Kataja, Tua (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämä raportti kuvaa anniskeluosaamisen kehittämishanketta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli anniskeluosaamista kartoittamalla tuottaa uusi työkalu yhteistyökumppanina toimineen Anniskeluravintolan käyttöön. Kehittämisehdotuksen ...