"Heikkinen, Vesa" - Selaus tekijän mukaan Julkaisut

    • Ammattikeittiön algoritmi 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Pääsin kuuntelemaan tieteilijöiden suunnittelemaa, ties kuinka monetta, suomalaisen ruuan ekosysteemihanketta. Ekosysteemin alle tulisivat maa- ja ruokatalouden arvontuotannon, uusien ruokatuotteiden, hävikin ja viennin ...
    • Fast good - menevien sielujen mielihyväruokaa 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Pikaruoka on vihan ja rakkauden kohde. Hyvinvointiasiantuntijat hyökkäävät mielellään hampurilaisketjujen ruokien ravintoköyhyyttä vastaan. Samalla me vantterat, puoliurbaanit aikalaiset saamme tuta teollisista ja ...
    • GN-pakin anatomia 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Kuka muistaa aloittaneensa uransa ”nissenä” hinkkaamassa yön pikkutunteina pohjaanpalaneita GN-vuokia? Ja juuri kun luuli saaneensa paikat puhtaaksi, yhtä hikinen ja väsynyt kokki raahaa vielä jostain piinttyneen ”genarin” ...
    • Haluni halua halua: Sensobiografinen tarkastelu moniaistisesta hybridikuluttajuudestani ja hotelli- ja ravintolakäyttäytymisestäni 

      Heikkinen, Vesa
      Synteesi : 1-3 (Jyväskylän yliopisto, taidekasvatuksen laitos, 2023)
    • Kone ja/tai ihminen? 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, Omnipress oy, 2020)
      Ravintolakulttuuri on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana paljon. Ravitsemisala on teollistunut ja kansainvälistynyt – ainoa pysyvä asia on muutos.
    • Korona uudistaa opetusta 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtori Päivi Karttunen aloitti puheensa kiinnostavalla kysymyksellä: – Mitä sellaista osaamista ammattikorkeakouluilla on, jolla se voisi kilpailla Googlea vastaan?
    • Lautasmatkoja keskiajalta nykyhetkeen 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Ravintolahistoriamme alkuna pidetään Maunu III:n majatalojen perustamismääräystä vuodelta 1279. Maunu IV Eerikinpoika määräsi 1300-luvulla, että jokaisessa kaupungissa piti olla kaksi tavernaa, joiden tuli myydä ruokaa, ...
    • Live LAB environments offer opportunities for RDI activities in ecosystems 

      Koivisto, Satu; Heikkinen, Vesa; Ruohonen, Anna; Kock, Heidi
      Esignals research : 1 (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2022)
      Universities of applied science engage in applied research, development and innovation activities. These activities serve teaching, promote working life, regional development and renew the economic structure of the region, ...
    • Matkailu- ja ravintolayritykset keskellä riskiyhteiskuntaa 

      Heikkinen, Vesa (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2022)
    • Mihin skene menee? Transmoderni Haaga 2025 

      Heikkinen, Vesa (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020)
      Tavoitteenani on kuvata koronaa edeltäviä ja epidemian aikaansaamia ilmiöitä Suomen markkinoilla, sillä toimialaamme arvioidaan aikaa pandemiaa ennen ja sen keskellä. Esityksen ytimenä ovat kotimaisen mara-alamme keskeiset ...
    • Paluu ruokalaan 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Vanha kotitalousopettajahahmoni heräsi pari vuotta sitten eloon, kun pääsin tutustumaan Turengin uuteen keskuskeittiöön. Kuulin henkilöstöltä monia tarinoita ruokatuotannon ja -kuljetusten sekä kouluruokailun järjestämisen ...
    • Pysy muutoksen perässä 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Aiemmin henkilöstöravintoloissa panostettiin volyymiin. Nyt koitetaan kaikin keinoin saada etätyöläiset lounastamaan ravintoloissa, joten katse täytyy kääntää mikrotasolle.
    • Rakkaudesta pienhotelliin 

      Heikkinen, Vesa (Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen laitos, 2022)
    • Ravintola, joka palvelee napinpainalluksella 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Teknologeja on aina kiinnostanut, mitä napin painalluksella saa aikaan. Erityiskohteena on ollut ennen kaikkea ravintoloiden itsepalvelun lisääminen. Palvelu- ja ravitsemistyöntekijä onkin yritetty korvata automaateilla ...
    • Ravintolapalveluiden käyttö pääkaupunkiseudulla korona-aikana 

      Ohtonen, Petteri; Heikkinen, Vesa (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2022)
      Ravintolapalveluiden käyttö pääkaupunkiseudulla 1–2/2022 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää pääkaupunkilaisten ravintolapalveluiden käyttöä ja ruokailua kodin ulkopuolella. Tutkimus on tehty edistämään ...
    • Ravintolat politiikan pelinappulana 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Rqavintola-ala on saanut meillä ja maailmalla koronan seurauksena enemmän partlamenttiaikaa ja palstatilaa kuin koskaan aiemmin.
    • Ruokaa turuilta ja toreilta 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Ollakko kesällä auki vai kiinni, siinäpä kysymys. Ravintola-alan horisontti on ollut hämärän peitossa jo runsaan vuoden. Nyt visiona on hyvä myyntikesä sekä iloiset, liikkuvat, janoiset, nälkäiset ja rokotetut asiakkaat.
    • Systeemigastronomiasta pilvikeittiöihin 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Digitalisaatio ja robotisaatio epäilyttävät, mutta olemme vasta kehityksen alkutaipaleella. Tällä hetkellä laitteista, sovelluksista ja roboteista haetaan apua tuotannon tehostamiseen ja päästöjen vähentämiseen. Tulevaisuuden ...
    • Tekoäly(tön) ammattikeittiö 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Ammattikeittiöt ovat historiansa ajan tasapainoilleet ennustamattoman kysynnän ja ylimitoitetun ruokatuotannon välillä. Keittiöväellä ei edelleenkään ole täsmätietoa, miten paljon asiakkaita (esimerkiksi oppilas-, potilas- ...