Haku
Viitteet 1-6 / 6
Poimintoja suomalaisen oluen menneisyydestä
(Olutposti Media, 2020)
Olutta on pantu Suomessa yhtä kauan kuin täällä on ollut asutusta. Oluen raaka-aine, vilja, oli entisajan ihmiselle elinehto. Viljaan ja viljatuotteisiin kuten olueen, liittyykin uskomuksia ja suojaavaa magiaa.
Muuttuuko oluen kulutus?
(Olutposti Media, 2020)
Olemme eläneet tätä uutta aikaa nyt vajaa vuoden, jossa liikkuminen on rajoitetumpaa, sosiaaliset kontaktit vähäisempiä, kokoontumiset vältettäviä ja tapahtumat peruttuja. Mutta miten se on vaikuttanut kulutukseemme ja ...
Oluiden maailma - toisen virhe on toisen maku
(Olutposti Media, 2020)
Virhemaut ovat moninainen käsite. Eri oluttyylit maistuvat erilaisilta ja jossain oluttyylissä oleva nk. oluen virhemaku eli aistinvaraisesti tunnistettava laatuvirhe voi toisessa oluessa olla toivottu ominaisuus.
Oluen laadunhallinta
(Olutposti Media, 2020)
Panimoiden laadusta puhutaan paljon ja on sitä tutkittukin. Suomalainen elintarvikehygienialainsäädäntö ja -perinne yhdessä oluen tuoteominaisuuksien kanssa varmistaa sen, että kun puhumme laadusta, tarkoitamme pitkälti ...
Miten vesi maistuu oluessa?
(Olutposti Media, 2020)
Monilla historiallisilla panimoilla on ennen ollut oma lähteensä ja panimoita on rakennettu
nimenoman vesilähteiden viereen, onhan veden kuljettaminen tehotonta ja vaikeaa. Esimerkiksi Englannin vanhin panimo, Shepherd ...
Hiivaseikkailua oluelle
(Olutposti Media, 2020)
Olutta voi tehdä myös viinihiivalla tai kokeilla muitakin hiivatyyppejä. Useat oluentekijät ovatkin käyttäneet nyt mielikuvitustaan ja lähteneet seikkailemaan oluthiivojen ulkopuolelle, viini- ja siiderihiivapuolelle.
Oluen ...