"bakteerit" - Selaus asiasanan mukaan Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Viitteet 1-7 / 7
-
Bakteerivalmisteet lietelannan lisäaineena: Astiakoe teknisten ominaisuuksien muutoksien selvittämiseksi naudan lietelannalla
(2023)Työn tavoitteena oli tutkia lietelantabakteerien vaikutusta naudan lietelannan teknisiin ominaisuuksiin ja ravinnepitoisuuksiin. Idea opinnäytetyön aiheesta tuli tekijälle tutulta maatalousyrittäjältä, jolla oli navetassaan ... -
Broilerilevitteen säilyvyysmittaukset ja biomassan enterobakteerien määritys
(2022)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia broilerilevitteen säilyvyyttä, sekä tehdä broilerilevitteen raaka-aineen biomassalle lisätutkimuksia. Broilerilevite on PIKI-hankkeen kautta kehitelty kestävän kehityksen ... -
Elintarvikejään mikrobiologisen laadun ja jään valmistus- ja käsittelyhygienian valvontaprojekti
(2022)Tämä tutkimusprojekti kohdistettiin Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muutamiin myymälöihin ja tarjoilupaikkoihin. Kyseinen yhteistoiminta-alue kattaa Porin lisäksi Harjavallan ja Ulvilan kaupungit sekä ... -
Escherichia coli -bakteerin määritysmenetelmän verifiointi
(2020)Seinäjoen Valion aluelaboratoriossa Escherichia coli -bakteerin määritysmenetelmä vaihdetaan ISO 16649-2:2001-standardin mukaiseksi ja opinnäytetyönä käyttöönotettavalle menetelmälle tehtiin verifiointi. Menetelmä on ... -
Listeria monocytogenes -bakteerin esiintyminen palvelutiskimyymälöiden pintapuhtausnäytteissä
(2024)Elintarvikehygienian noudattaminen on erittäin tärkeää varsinkin sellaisissa paikoissa, joissa käsitellään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikehygienian toteutumista voidaan seurata monin eri ... -
Listerian kasvu kasviproteiinivalmisteessa
(2023)Elintarvikeala on muuttunut kasvipohjaisten elintarvikkeiden lisääntyneen kulutuksen myötä. Markkinoilla on kasvava määrä erilaisia lihaa ja eläinperäisiä elintarvikkeita korvaavia valmisteita. Alan koulutussisältö on ... -
Yhteistyörobottien materiaalien puhdistettavuus
(2023)Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Työ oli osa Yhteistyörobotit – ruokaturvallisuus ja tuottavuus -hanketta, jonka rahoittajana toimi Töysän Säästöpankkisäätiön tutkimusrahasto. Työn tavoitteena ...