Massanvalmistuksen uudistaminen
Hytönen, Lauri-Pekka (2019)
Hytönen, Lauri-Pekka
2019
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201903223623
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201903223623
Tiivistelmä
Työssä käsitellään massanvalmistuksen uudistusta eräällä elintarvikealan tuotantolaitoksella. Työ jakautuu kahteen osuuteen. Ensimmäisessä osassa keskityttiin massanvalmistusosaston toimintatavan muutokseen, jonka tavoitteena on parantaa osaston kannattavuutta, työaikamuutosten ja töiden uudelleenjärjestelyn avulla. Toisessa osuudessa tavoitteena on parantaa niiden osaston laitteiden käyttöastetta, joissa on eniten potentiaalia esitutkimuksen perusteella.
Osaston alkutilanteen analysoinnin jälkeen luetellaan keskeiset havainnot osaston toimintatavasta ja esitellään yhteensä kolme erilaista vaihtoehtoa, joilla tuotantoa olisi mahdollista parantaa. Lisäksi tuotannon johdolle luodaan työkalu, joilla tuotannosta johtuvia henkilöstökuluja voidaan laskea.
Laitteiden käyttöastetta nostetaan testaamalla kahta erilaista massaa laitteella, jolla ei vastaavanlaista massaa ole ennen valmistettu. Kokeessa testataan myös uutta lihojen temperointitapaa, jossa lihat temperoituivat varastossa aiemman konttisulatuksen sijasta.
Lopputuloksena tuotannon johdolle esitellään kolme eri vaihtoehtoa uudelle toimintatavalle, joiden avulla tuotanto pystytään tekemään tavoitteiden mukaisesti. Samalla esitellään mahdollisuuksia tulevaisuuden investoinneille, joiden avulla parannetaan toimintatavan onnistumista, sekä työturvallisuutta. Lisäksi käyttöasteen nostamisen lisäksi työssä onnistuttiin temperoimaan lihat tuotantolaitokselle uudella tavalla.
Osaston alkutilanteen analysoinnin jälkeen luetellaan keskeiset havainnot osaston toimintatavasta ja esitellään yhteensä kolme erilaista vaihtoehtoa, joilla tuotantoa olisi mahdollista parantaa. Lisäksi tuotannon johdolle luodaan työkalu, joilla tuotannosta johtuvia henkilöstökuluja voidaan laskea.
Laitteiden käyttöastetta nostetaan testaamalla kahta erilaista massaa laitteella, jolla ei vastaavanlaista massaa ole ennen valmistettu. Kokeessa testataan myös uutta lihojen temperointitapaa, jossa lihat temperoituivat varastossa aiemman konttisulatuksen sijasta.
Lopputuloksena tuotannon johdolle esitellään kolme eri vaihtoehtoa uudelle toimintatavalle, joiden avulla tuotanto pystytään tekemään tavoitteiden mukaisesti. Samalla esitellään mahdollisuuksia tulevaisuuden investoinneille, joiden avulla parannetaan toimintatavan onnistumista, sekä työturvallisuutta. Lisäksi käyttöasteen nostamisen lisäksi työssä onnistuttiin temperoimaan lihat tuotantolaitokselle uudella tavalla.