Häätuotteen hinnoittelu- ja tuotekehitysprosessi
Pulkkinen, Tiina (2010)
Pulkkinen, Tiina
Saimaan ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010061412130
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010061412130
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli Kartanon morsian -menun hinnoittelu- ja tuotekehitysprosessin kuvaaminen. Kartanon morsian -menu kehitettiin ja hinnoiteltiin Kartanohotelli Radansuulle, joka sijaitsee Iitissä. Hinnoittelussa huomioitiin tuote, asiakkaat, kilpailutilanne, hinnoitteluprosessin kulku sekä hinnoittelumenetelmät. Tuotekehityksessä käsiteltiin asiakaskeskeisyyttä, tuotekehityksen vaiheita, tuotekehitysstrategiaa ja organisaation toimintaa.
Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta. Lähdeaineistona käytettiin kirjallisia ja internetistä löytyviä lähteitä sekä keskustelua.
Kartanon morsian -menu suunniteltiin, valmistettiin ja hinnoiteltiin Lahdesta kotoisin olevalle hääparille heidän hääjuhlaansa varten. Prosessiin sisältyi suunnittelun, valmistuksen ja hinnoittelun lisäksi hääpalaveriin osallistuminen, raaka-ainetilauksen, annoskorttien ja muuntotaulukon tekeminen. Kartanon morsian -menu toteutettiin yhdessä ravintolapäällikön kanssa.
Opinnäytetyön tuloksena ovat annoskortit Kartanon morsian -menulle ja muuntotaulukko. Annoskorttien avulla työskentely helpottuu raaka-ainemäärien laskemisessa sekä ruoan tasalaatuisuuden varmistamisessa. Muuntotaulukko helpottaa tarvittavien mittojen muuntamisessa grammoiksi.
Opinnäytetyötä voidaan jatkossa hyödyntää yrityksen sisällä kannattavassa hinnoittelussa ja tuotekehityksessä.
Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta. Lähdeaineistona käytettiin kirjallisia ja internetistä löytyviä lähteitä sekä keskustelua.
Kartanon morsian -menu suunniteltiin, valmistettiin ja hinnoiteltiin Lahdesta kotoisin olevalle hääparille heidän hääjuhlaansa varten. Prosessiin sisältyi suunnittelun, valmistuksen ja hinnoittelun lisäksi hääpalaveriin osallistuminen, raaka-ainetilauksen, annoskorttien ja muuntotaulukon tekeminen. Kartanon morsian -menu toteutettiin yhdessä ravintolapäällikön kanssa.
Opinnäytetyön tuloksena ovat annoskortit Kartanon morsian -menulle ja muuntotaulukko. Annoskorttien avulla työskentely helpottuu raaka-ainemäärien laskemisessa sekä ruoan tasalaatuisuuden varmistamisessa. Muuntotaulukko helpottaa tarvittavien mittojen muuntamisessa grammoiksi.
Opinnäytetyötä voidaan jatkossa hyödyntää yrityksen sisällä kannattavassa hinnoittelussa ja tuotekehityksessä.