Haku
Viitteet 1-10 / 246
Uuden sekoituslinjaston omavalvonta ja laadunhallinta
(2019)
Tässä opinnäytetyössä laadittiin yrityksen uudelle sekoituslinjastolle ja linjastolla käytettäville uusille raaka-aineille omavalvontaa ja laadunhallintaa. OATGOODS-uutuustuotteille tehtiin aistinvaraista arviointia ja ...
Alkoholi- ja brix-pitoisuuksien analysointi siiderinvalmistusprosessissa
(2021)
Siiderin valmistuksen aikana sen alkoholi- ja brix-arvoja on tärkeää seurata, jotta lopputuotteen tuotelaatu ja tuoteturvallisuus pystytään varmistamaan. Tähän on olemassa useita tapoja, mutta tässä työssä käsitellään ...
Kypsien nauta- ja sikakuutioiden parempi asiakas- ja kuluttajakokemus
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli elintarvikealan yritys, joka halusi parantaa kypsien nauta- ja sikakuutioiden asiakas- ja kuluttajakokemusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, vaikuttaako kypsennysajan pidentäminen ...
Työturvallisuuden kehittäminen perehdytyksessä ja työnopastuksessa: Sahalahden Broiler Oy
(2021)
Työn toimeksiantajana toimi Sahalahden Broiler Oy. Työn tavoitteena oli kehittää perehdytystä ja työnopastusta työturvallisempaan suuntaan. Työturvallisuus on tärkeä asia, joka varmistetaan kunnollisen perehdytyksen ja ...
Varoitusmerkillisten raaka-aineiden työturvallisuusarviointi
(2021)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Hämeenlinnalainen MP-Maustepalvelu Oy. Yrityksen käytössä on useita sellaisia elintarvikeparanteita, joille on myönnetty kemikaalilainsäädännön mukaan jokin kemiallinen varoitusmerkki. ...
Aromaattiset öljyt hedelmien ja vihannesten prosessoinnissa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tuoreiden hedelmien ja vihannesten terveysvaikutusten vuoksi niitä suositellaan syömään runsaasti. Markkinoilla ei kuitenkaan kirjoittajan tietojen mukaan ole paljoa tuoreita, helposti nautittavia mm. ikääntyneille sopivia ...
UF-syötteen vaihtelun selvittäminen ja näytteenoton optimointi
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
Juustopöly on heraan jäänyttä erittäin hienojakoista juustoa, jota syntyy juuston valmistuksen ja rakeiston käsittelyn aikana. Pölypitoisuus vaihtelee suurissa määrin. Juustopölyn jääminen heraan on ongelmallista sen lisäksi ...
Hävikkimakeisten käyttö oluen valmistuksessa
(2019)
TIIVISTELMÄ
Työn tavoitteena oli valmistaa olutta, jossa osa maltaista korvattiin hävikkimakeisilla. Aihe valikoitui sen ajankohtaisuuden ja kiinnostavuuden takia. Ajankohtaisen aiheesta tekee se, että hävikkiä pyritään ...
Kasvualustaseosten kasvatuskoe ja ravinneseuranta : Kiertokapula Oy:n kasvualustaseosten tutkiminen
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tämä opinnäytetyö on jatkoa Laura Tokeensuun opinnäytetyölle (2014). Työssään Tokeensuu tutki, miten Kiertokapulan toiminnassa syntyvää haravointijätekompostia voitaisiin hyödyntää lannoitevalmisteena esimerkiksi kasvualustaksi ...
Fytaasiaktiivisuusmenetelmien kehitys ja validointi
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Entsyymit toimivat arvokkaina työkaluina rehuteollisuudessa, kun optimoidaan tuotantoeläinten ravintoaineiden saantia. Entsyymit lisäävät rehuraaka-aineiden ravintoarvoa ja vähentävät ympäristökuormitusta. Rehuteollisuudessa ...