Haku
Viitteet 1-10 / 14
Reseptien ja valmistusraportin muuttaminen sähköiseen malliin
(2020)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy, Helsingin mehutehdas. Työn tavoitteena oli nykyaikaistaa reseptien laskenta sekä valmistusra-portti sähköiseen malliin.
Reseptien laskenta ja valmistusraportti muutettiin ...
Hedelmäsalaattilinjaston vaarojen arviointi
(2021)
Kirjainlyhenteellä HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) tarkoitetaan vaarojen arviointia ja kriittisiä hallintapisteitä. Se on elintarviketoimijoille tarkoitettu järjestelmä, jolla varmistetaan elintarvikkeiden ...
Varoitusmerkillisten raaka-aineiden työturvallisuusarviointi
(2021)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Hämeenlinnalainen MP-Maustepalvelu Oy. Yrityksen käytössä on useita sellaisia elintarvikeparanteita, joille on myönnetty kemikaalilainsäädännön mukaan jokin kemiallinen varoitusmerkki. ...
Laadunhallintajärjestelmän päivittäminen FSSC 22000 -sertifiointikelpoiseksi
(2021)
Tämän opinnäytetyön tilaajana toimi Fazer Leipomot Oy. Työn tavoitteena oli päivittää Fazer Leipomot Oy:n toimipisteen olemassa olevaa laadunhallintajärjestelmää operatiivisten toimintojen osalta FSSC 22000 -sertifiointi ...
Etelä-Suomessa sijaitsevan taajama-alueen seutukunnan alueella ylijäämäruokaa jakavien järjestöjen laadunvarmistuskäytännöt ja kehitystarpeet
(2021)
Opinnäytetyön aihe oli ajankohtainen, koska ylijäämäruuan hyötykäyttö on osa kestävää kehitystä. Elintarvikejätettä syntyy jakeluketjun kaikissa vaiheissa, ja ruuasta päätyy jätteeksi noin kolmasosa. Suomessa lahjoitusruokaa ...
Kypsien siipikarjatuotteiden aistinvaraisen laadun kehittäminen
(2024)
Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli kehittää laukkaseos, joka soveltuu anatomisten siipikarjatuotteiden neularuiskutukseen. Laukkaseoksella tarkoitetaan suola-apuaine vesiliuosta, jolla pyritään parantamaan raaka-aineen ...
Viljapohjaisten snacks- ja kuivaleipätuotteiden säilyvyysseurannan kehittäminen
(2024)
Elintarvikkeen säilyvyys koostuu useista osatekijöistä, joita ovat aistinvarainen, mikrobiologinen, kemiallinen ja fysikaalinen säilyvyys sekä ravintoarvojen pysyvyys. Valmistajan on määritettävä tuotteillensa säilyvyysajat ...
Elintarvikevalvonnan tarkastuskertomusten yhtenäistäminen
(2024)
Elintarvikevalvonta on viranomaistyötä, jonka tarkoituksena on varmistaa ja parantaa elintarviketurvallisuutta sekä suojella kuluttajia mahdollisilta elintarviketurvallisuuteen liittyviltä vaaroilta. Tämän opinnäytetyön ...
Työvoimakustannusten kohdentaminen elintarviketuotannossa : kannattavuuden kehittäminen
(2024)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa täsmällistä tietoa erilaisten työaikamallien kustannusvaikutuksista toimeksiantajalle, joka on iso elintarvikealan yritys. Elintarviketeollisuudessa kannattavat tuotteet ovat yrityksen ...
Aistinvaraistestauksen määrittäminen ja päivittäminen
(2022)
Opinnäytetyössä kartoitettiin työn tilaajan Huhtamaki Foodservice Nordic Oy:n aistinvaraisen testauksen toiminnan sekä standardien DIN 10955, ISO 8685 ja SFS EN 1230-2 + AC yhteneväisyyttä. Vertailu suoritettin gap-analyysilla, ...