Haku
Viitteet 1-10 / 166
Käyttöhapatteen ja DVS-hapatteen vertailu Oltermanni-juuston valmistuksessa
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy Haapaveden tehdas. Haapaveden tehtaalla valmistetaan kaikki Suomessa valmistettavat Oltermanni-tuoteperheen juustot. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, onko DVS-hapatteen ...
Uuden sekoituslinjaston omavalvonta ja laadunhallinta
(2019)
Tässä opinnäytetyössä laadittiin yrityksen uudelle sekoituslinjastolle ja linjastolla käytettäville uusille raaka-aineille omavalvontaa ja laadunhallintaa. OATGOODS-uutuustuotteille tehtiin aistinvaraista arviointia ja ...
Kypsien nauta- ja sikakuutioiden parempi asiakas- ja kuluttajakokemus
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli elintarvikealan yritys, joka halusi parantaa kypsien nauta- ja sikakuutioiden asiakas- ja kuluttajakokemusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, vaikuttaako kypsennysajan pidentäminen ...
Hävikkimakeisten käyttö oluen valmistuksessa
(2019)
TIIVISTELMÄ
Työn tavoitteena oli valmistaa olutta, jossa osa maltaista korvattiin hävikkimakeisilla. Aihe valikoitui sen ajankohtaisuuden ja kiinnostavuuden takia. Ajankohtaisen aiheesta tekee se, että hävikkiä pyritään ...
Jätenäytteiden esikäsittelymenetelmän validointi
(2019)
Tämän opinnäytetyön tilaajana toimi Fortum Waste Solutions Oy:n Riihimäen laitoksen laboratorio, jonka analyysien perusteella seurataan muun muassa polttoon päätyvien jätteiden haitta-ainepitoisuuksia. Opinnäytetyön ...
Uuden suklaatuotteen kehittäminen
(2019)
Kultasuklaa Oy antoi tehtäväksi kehittää valikoimaansa uuden suklaatuotteen. Tuotteelta toivottiin Kanta-Hämäläistä tematiikkaa, luonnollisuutta ja laktoosittomuutta. Lisäksi sen maustamiseen haluttiin käyttää maitohorsman ...
Jogurtin raaka-aineiden kerrostuvuuden tutkiminen
(2019)
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin jogurtin raaka-aineiden mahdollista kerrostuvuutta varastoinnin aikana säiliöissä. Kerrostuvuudella tarkoitetaan raaka-aineiden sisältämien ravintoaineiden epätasaista jakautumista säiliössä, ...
Omenapuristeen hyötykäyttö viinitilalla
(2019)
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää käyttökohteita Lepaan viinitilalla syntyvälle omenapuristeelle. Opinnäytetyön tilaajana toimi Hämeen ammatti-instituutti Oy:n alla toimiva Lepaan viinitila.
Omenamehun puristuksessa ...
Massanvalmistuksen uudistaminen
(2019)
Työssä käsitellään massanvalmistuksen uudistusta eräällä elintarvikealan tuotantolaitoksella. Työ jakautuu kahteen osuuteen. Ensimmäisessä osassa keskityttiin massanvalmistusosaston toimintatavan muutokseen, jonka tavoitteena ...
Raaka-ainetoimittajakyselyiden analysointi
(2019)
Opinnäytetyön aiheena oli raaka-ainetoimittajien laaduntuottokyvyn arviointi. Se perustui toimittajakyselyihin ja pakkausmerkintöjen lainmukaisuuden tarkasteluun. Työ koostui kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa tavoitteena ...