Haku
Viitteet 1-10 / 190
Jogurttimaitojen sekoittuvuuden tutkiminen
(2020)
Opinnäytetyön tilaaja on Valio Oy Riihimäki. Työn tarkoituksena oli selvittää mahdollinen komponenttien kerrostuminen erilaisissa jogurttimaidoissa. Tavoitteena oli löytää jogurttimaidoille optimaalinen sekoitusohjelma ja ...
Käyttöhapatteen ja DVS-hapatteen vertailu Oltermanni-juuston valmistuksessa
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy Haapaveden tehdas. Haapaveden tehtaalla valmistetaan kaikki Suomessa valmistettavat Oltermanni-tuoteperheen juustot. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, onko DVS-hapatteen ...
Kylmäkohotetun vehnä- ja hapanjuuritaikinan ominaisuuksien ja säilyvyyden tutkiminen
(2020)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia vehnä- ja hapanjuuritaikinoiden pH:n ja lämpötilan muutoksia kylmäkohotuksen aikana sekä luoda koesuunnitelma, jonka avulla muita muuttujia voidaan mitata tulevaisuudessa. ...
Raaka-aineiden sekoitussuhteen muutos ruisleivonnassa
(2020)
Työn tilaajalla on esiintynyt ruisleivässä laadullisia muutoksia. Ruisleivässä on havaittu laadussa ajoittain näkyviä muutoksia, jotka ilmenevät valkoisina purukumimaisina reologisina muutoksina. Työn tilaajalla on hypoteesi, ...
Luonnonindigolla ja puuöljyllä pinnoitettujen puukappaleiden värinkesto kiihdytetyssä ilmastorasitustestissä
(2020)
Työn tarkoituksena oli tutkia UV-valon, lämpötilan ja kosteuden vaikutusta luonnonindigolla värjätyllä pellavaöljyllä pinnoitettuihin puunäytteisiin. Samalla selvitettiin myös luonnonindigon soveltuvuutta puuöljyn ...
ICP-OES-menetelmän optimointi ja validointi
(2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli optimoida ja validoida jäte- ja prosessivesien analyysimenetelmä uudelle ICP-OES-laitteelle, joka hankittiin laboratorioon korvausinvestointina. Lyhenne ICP-OES tulee englanninkielisistä ...
Reseptien ja valmistusraportin muuttaminen sähköiseen malliin
(2020)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy, Helsingin mehutehdas. Työn tavoitteena oli nykyaikaistaa reseptien laskenta sekä valmistusra-portti sähköiseen malliin.
Reseptien laskenta ja valmistusraportti muutettiin ...
Uuden sekoituslinjaston omavalvonta ja laadunhallinta
(2019)
Tässä opinnäytetyössä laadittiin yrityksen uudelle sekoituslinjastolle ja linjastolla käytettäville uusille raaka-aineille omavalvontaa ja laadunhallintaa. OATGOODS-uutuustuotteille tehtiin aistinvaraista arviointia ja ...
Kypsien nauta- ja sikakuutioiden parempi asiakas- ja kuluttajakokemus
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli elintarvikealan yritys, joka halusi parantaa kypsien nauta- ja sikakuutioiden asiakas- ja kuluttajakokemusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, vaikuttaako kypsennysajan pidentäminen ...
Hävikkimakeisten käyttö oluen valmistuksessa
(2019)
TIIVISTELMÄ
Työn tavoitteena oli valmistaa olutta, jossa osa maltaista korvattiin hävikkimakeisilla. Aihe valikoitui sen ajankohtaisuuden ja kiinnostavuuden takia. Ajankohtaisen aiheesta tekee se, että hävikkiä pyritään ...