Haku
Viitteet 1-10 / 147
Verkkopohjainen WSP- malli ja siihen liittyvä viranomaisyhteistyö Hämeenlinnan seudulla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2014)
Maailman terveysjärjestö WHO on vuonna 2003 laatinut periaatteet Water Safety Planille, talousveden turvallisuussuunnitelmalle, joka kattaa talousveden tuotantoketjun vedenmuodostumisalueilta aina kuluttajan hanaan saakka. ...
Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien vaikutus liiketoiminnalle : Case: Altia Rajamäki
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien, erityisesti ISO 22 000 –standardin liiketoiminnallisia vaikutuksia elintarviketeollisuudelle. Työssä koottiin kuudessa eri maassa tehtyjen ...
Lihalaatikoiden pesuprosessin kehittäminen
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2012)
Elintarvikkeiden toimituksissa käytettyjä kuljetuslaatikoita ei mielletä kilpailua parantavana tekijänä, mutta se saattaa alentaa myyvien tuotteiden kilpailukykyä. Tämän opinnäytetyön kirjallisessa osassa verrataan pahvisten ...
Kuivamädätys orgaanisten jätteiden käsittelymenetelmänä : Case: Kymenlaakson Jäte Oy
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2017)
Jätteiden käsittelyn toimintaympäristö elää murroksessa erityisesti alaan vaikuttavan lainsäädännön muutosten myötä. Alan yritysten on varaudut-tava muutoksiin liiketoimintansa jatkuvuuden turvaamiseksi. Varautuminen ...
Lihavalmistekypsennysuunien ohjelmien kehittäminen ja dokumentointi
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2014)
Lihavalmistekypsennysuuneissa kypsennetään lihavalmisteita kuten ruo-kamakkaroita ja leikkelemakkaroita. Kypsennysuuneissa tuotteet keitetään kypsiksi ja lisäksi osa tuotteista savustetaan ennen keittämistä. Kypsen-nyksen ...
Laserdiffraktiomenetelmän kehitys ja validointi : Ksylitolin partikkelikoko
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2014)
Ksylitoli on kiteinen viisihiilinen makeutusaineena käytetty polioli eli sokerialkoholi. Sen laadunvarmistuksessa yksi tärkeimmistä on partikkelikoon määrittäminen. Koko voidaan määrittää laserdiffraktioanalyysilla, joka ...
Tuotemassojen optimaalinen sekoittaminen säiliöissä : Valio Oy Turengin tehtaalla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Sekoituksen tarkoituksena on tasata tuotemassojen eri ominaisuuksia, joita ovat lämpötila sekä raaka-aineiden fysikaaliset ja kemialliset koostumukset. Sekoituksen avulla kiinteät partikkelit voidaan pitää liuenneena ...
Biokaasulaitoksen sijainnin optimointi paikkatietoanalyysin avulla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2017)
Tässä opinnäytetyössä pyrittiin selvittämään optimisijaintia maaseudun raaka-aineita käyttävälle biokaasulaitokselle. Opinnäytetyö suoritettiin paikkatietoanalyysinä, joka rajattiin koskemaan Jyväskylän eteläpuoleista ...
Suorasähkölämmitteisen pientalon energiatehokkuuden tarkastelu
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
Suorasähkölämmitteisen pientalon energiatehokkuuden tarkastelulla oli tarkoitus selvittää opinnäytetyön tekijän talon energiankulutusta ja löytää keinot energiatehokkuuden lisäämiseksi ja energian säästämiseksi.
Teoriaosassa ...
Lietteen käsittelyssä käytettyjen koagulanttien vaikutus mädätysprosessiin
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyö liittyi helmikuussa 2013 alkaneeseen EAKR-hankkeeseen ”Biojätteistä ja lietteistä kestävää toimintaa” (Bioliike), jota rahoitetaan Etelä-Suomen EAKR-ohjelmasta.
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin ...