Haku
Viitteet 1-10 / 210
Jogurttimaitojen sekoittuvuuden tutkiminen
(2020)
Opinnäytetyön tilaaja on Valio Oy Riihimäki. Työn tarkoituksena oli selvittää mahdollinen komponenttien kerrostuminen erilaisissa jogurttimaidoissa. Tavoitteena oli löytää jogurttimaidoille optimaalinen sekoitusohjelma ja ...
Käyttöhapatteen ja DVS-hapatteen vertailu Oltermanni-juuston valmistuksessa
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy Haapaveden tehdas. Haapaveden tehtaalla valmistetaan kaikki Suomessa valmistettavat Oltermanni-tuoteperheen juustot. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, onko DVS-hapatteen ...
Kylmäkohotetun vehnä- ja hapanjuuritaikinan ominaisuuksien ja säilyvyyden tutkiminen
(2020)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia vehnä- ja hapanjuuritaikinoiden pH:n ja lämpötilan muutoksia kylmäkohotuksen aikana sekä luoda koesuunnitelma, jonka avulla muita muuttujia voidaan mitata tulevaisuudessa. ...
Raaka-aineiden sekoitussuhteen muutos ruisleivonnassa
(2020)
Työn tilaajalla on esiintynyt ruisleivässä laadullisia muutoksia. Ruisleivässä on havaittu laadussa ajoittain näkyviä muutoksia, jotka ilmenevät valkoisina purukumimaisina reologisina muutoksina. Työn tilaajalla on hypoteesi, ...
Luonnonindigolla ja puuöljyllä pinnoitettujen puukappaleiden värinkesto kiihdytetyssä ilmastorasitustestissä
(2020)
Työn tarkoituksena oli tutkia UV-valon, lämpötilan ja kosteuden vaikutusta luonnonindigolla värjätyllä pellavaöljyllä pinnoitettuihin puunäytteisiin. Samalla selvitettiin myös luonnonindigon soveltuvuutta puuöljyn ...
ICP-OES-menetelmän optimointi ja validointi
(2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli optimoida ja validoida jäte- ja prosessivesien analyysimenetelmä uudelle ICP-OES-laitteelle, joka hankittiin laboratorioon korvausinvestointina. Lyhenne ICP-OES tulee englanninkielisistä ...
Reseptien ja valmistusraportin muuttaminen sähköiseen malliin
(2020)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Valio Oy, Helsingin mehutehdas. Työn tavoitteena oli nykyaikaistaa reseptien laskenta sekä valmistusra-portti sähköiseen malliin.
Reseptien laskenta ja valmistusraportti muutettiin ...
Hedelmäsalaattilinjaston vaarojen arviointi
(2021)
Kirjainlyhenteellä HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) tarkoitetaan vaarojen arviointia ja kriittisiä hallintapisteitä. Se on elintarviketoimijoille tarkoitettu järjestelmä, jolla varmistetaan elintarvikkeiden ...
Uuden sekoituslinjaston omavalvonta ja laadunhallinta
(2019)
Tässä opinnäytetyössä laadittiin yrityksen uudelle sekoituslinjastolle ja linjastolla käytettäville uusille raaka-aineille omavalvontaa ja laadunhallintaa. OATGOODS-uutuustuotteille tehtiin aistinvaraista arviointia ja ...
Alkoholi- ja brix-pitoisuuksien analysointi siiderinvalmistusprosessissa
(2021)
Siiderin valmistuksen aikana sen alkoholi- ja brix-arvoja on tärkeää seurata, jotta lopputuotteen tuotelaatu ja tuoteturvallisuus pystytään varmistamaan. Tähän on olemassa useita tapoja, mutta tässä työssä käsitellään ...