RUOKATUOTANTO-SUUNNITELMA : Power Cup Savonlinna 2008
Turtiainen, Marke (2010)
Turtiainen, Marke
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010090712893
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010090712893
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää ruokatuotannon suunnittelua suurtapahtumille. Malliksi otin Power cup -tapahtuman Savonlinnassa 2008. Power cup -tapahtuma järjestetään joka vuosi, kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna koulujen loppumisen jälkeen. Se on 7 - 18 -vuotiaista koostuva, lentopallo-liiton järjestämä, nelipäiväinen tapahtuma. Tapahtumaan osallistuu 7000–9000 lentopalloilijaa huoltaji-neen.
Savonlinnassa tapahtumaan osallistui 8000 henkeä, joille järjestettiin ruokailu kahdessa paikassa.
Savonlinnassa tapahtuman ruoan valmisti Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelut. Se on ensimmäinen kunnallinen ruokapalvelu, joka järjesti Power cup -tapahtuman ruokatuotannon. Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelulla oli valmiina tilat ja laitteet, joilla valmistetaan ruokaa suurelle joukolle. Valmistelut ruo-katuotannon suunnitteluun aloitettiin syksyllä 2007, jolloin Suomen lentopalloliitto hyväksyi Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelun tarjouksen.
Suurtapahtuman ruokatuotanto tapahtui viidessä koulun keittiössä ja yhdessä aluekeittiössä. Ruokalistat suunniteltiin tapahtuman tilaajan toiveiden mukaan. Ruokalistaa suunniteltaessa huomioitiin erityisruo-kavaliot ja heidän tarpeensa. Ruokalistan suunnittelussa huomioitiin myös, ruokien helppo kuljettaminen. Ruoka kuljetettiin ruokailupaikalle autoilla. Kuljetuksia varten tehtiin oma kuljetussuunnitelma, jonka aikataulun mukaan ruoka laitettiin lähtemään.
Asiakkaille tehtiin tapahtuman aikana kysely, jonka tarkoituksena oli seurata asiakkaiden tyytyväisyyttä ruokaan. Siitä saadun palautteen, sekä lentopalloliitolta saadun palautteen mukaan tapahtuma meni hy-vin.
Suurtapahtumien ruokapalvelut vaativat toiminnan ja talouden suunnittelua. Ruokatuotannosta vastaa-van on tunnettava omavalvonnan vaatimukset ruokatuotannossa, kuljetuksessa ja ruokien tarjoilussa, sekä säilytyksessä. Savonlinnan Power cup -tapahtuma toi esiin huomioitavia asioita, kuinka suurtapahtuman ruokatuotantoa tulisi järjestää. Henkilöstön ja talkooväen perehdyttämiseen tulisi käyttää riittävästi aikaa. Aikataulut tulisi tarkastaa uudelleen ennen tapahtuman alkua, mahdollisten muutosten varalta. Tapahtuman ruokatuotanto onnistui hyvin. Ruoka oli tapahtumassa hyvää ja henkilökunta oli tyytyväi-nen.
Savonlinnassa tapahtumaan osallistui 8000 henkeä, joille järjestettiin ruokailu kahdessa paikassa.
Savonlinnassa tapahtuman ruoan valmisti Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelut. Se on ensimmäinen kunnallinen ruokapalvelu, joka järjesti Power cup -tapahtuman ruokatuotannon. Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelulla oli valmiina tilat ja laitteet, joilla valmistetaan ruokaa suurelle joukolle. Valmistelut ruo-katuotannon suunnitteluun aloitettiin syksyllä 2007, jolloin Suomen lentopalloliitto hyväksyi Savonlinnan ruoka- ja siivouspalvelun tarjouksen.
Suurtapahtuman ruokatuotanto tapahtui viidessä koulun keittiössä ja yhdessä aluekeittiössä. Ruokalistat suunniteltiin tapahtuman tilaajan toiveiden mukaan. Ruokalistaa suunniteltaessa huomioitiin erityisruo-kavaliot ja heidän tarpeensa. Ruokalistan suunnittelussa huomioitiin myös, ruokien helppo kuljettaminen. Ruoka kuljetettiin ruokailupaikalle autoilla. Kuljetuksia varten tehtiin oma kuljetussuunnitelma, jonka aikataulun mukaan ruoka laitettiin lähtemään.
Asiakkaille tehtiin tapahtuman aikana kysely, jonka tarkoituksena oli seurata asiakkaiden tyytyväisyyttä ruokaan. Siitä saadun palautteen, sekä lentopalloliitolta saadun palautteen mukaan tapahtuma meni hy-vin.
Suurtapahtumien ruokapalvelut vaativat toiminnan ja talouden suunnittelua. Ruokatuotannosta vastaa-van on tunnettava omavalvonnan vaatimukset ruokatuotannossa, kuljetuksessa ja ruokien tarjoilussa, sekä säilytyksessä. Savonlinnan Power cup -tapahtuma toi esiin huomioitavia asioita, kuinka suurtapahtuman ruokatuotantoa tulisi järjestää. Henkilöstön ja talkooväen perehdyttämiseen tulisi käyttää riittävästi aikaa. Aikataulut tulisi tarkastaa uudelleen ennen tapahtuman alkua, mahdollisten muutosten varalta. Tapahtuman ruokatuotanto onnistui hyvin. Ruoka oli tapahtumassa hyvää ja henkilökunta oli tyytyväi-nen.