KoulutusalaMikkelin ammattikorkeakouluMajoitus- ja ravitsemisala

    • Asiakkuudenhallinnan kehittäminen hoivapalveluyrityksessä 

      Hirvonen, Eija (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tämä opinnäytetyö on tutkimuksellinen kehittämistyö. Työn tavoitteena oli selvittää hoivapalveluyrityksen palvelutuotannon ja myynnin toimintatapa kunta-asiakkaan kanssa, palvelutuotannon ja myynnin sisäinen toimintatapa ...
    • Asiakkuudenhallinta ruokapalveluorganisaatiossa 

      Puranen, Tuire (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
      Opinnäytetyöni kehittämistehtävä oli laatia asiakkuuden hoitomalli Kuopion Aterialle. Asiakkuuden hoitomalli on toimintasuunnitelma ja samalla käytännön työsuunnitelma asiakkaan kanssa työskentelyl-le. Asiakkuuden hoitomalli ...
    • Aterianvalintaprosessi henkilöstöravintolan buffetpöydästä : Haastattelututkimus 

      Laine, Hanna; Tallinen, Henni (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
      Opinnäytetyömme toimeksiantajana toimi YR-laitos ja opinnäytetyö tehtiin taustatutkimuksena TEKES-hankkeelle. Työmme tavoitteena oli selvittää, miten henkilöstöravintolan asiakas valitsee ruokansa buffetlinjastosta, ja ...
    • Baarityön perusteet -kurssi restonomiopiskelijoille 

      Issukka, Jarkko (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia asiantuntijapalveluiden tuotteistamista sekä Mikkelin ammattikor-keakoulun toimeksiantona suunnitella palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmaan baari-työskentelyn perusteita ...
    • Business Project: Increasing DeXi’s competitiveness through the “Russian days event” 

      Pankova, Nadezhda (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Businesses in the domain of catering will be successful if they aim to meet the desires of customers concerning products and services. Mass catering enterprises must constantly learn from the experiences of competitors at ...
    • Digitaalisuuden käyttäjälähtöinen kehittäminen Kasarmin kampuksen ravintolapalveluissa 

      Tuovinen, Tomi (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Kehittämistyön tavoitteena oli kehittää Kasarmin kampuksen ravintolapalveluiden digitaalisuutta käyttäjälähtöisesti Living Lab -toiminnalla. Kehittämistyön lähtökohtina toimivat Mikkelin ammattikorkeakoulun uusi vuoteen ...
    • Drinkkilistojen kehittäminen lähituotteista 

      Kämppi, Elina (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Tämän opinnäytetyön aiheena on drinkkilistojen kehittäminen lähituotteista. Drinkkilistat kehitettiin kahteen Osuuskauppa Suur-Savon ravintolaan: Bar’n’Night Vaakunaan ja Bistro Bariin. Drinkkilistoissa käytettiin neljän ...
    • Ekotehokas ammattikeittiö, Case Anttolanhovi ja Ravintola Talli 

      Luostarinen, Anu-Kaisa; Hanska, Reeta (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Tämä opinnäytetyö on tehty osana Ekotehokas ammattikeittiö -hanketta. Työn tavoitteena on mitata eri ruoanvalmistusmenetelmillä ja -laitteilla valmistetun ruoan sähkön- ja vedenkulutusta. Sähkön- ja vedenkulutusmittauksia ...
    • Ekspatriaattiperheen sopeutuminen kohdemaahan 

      Ojalehto, Pia (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tämän kvalitatiivisen tutkimuksen tavoite on tuoda esille ulkomaan komennukselle mukaan muuttaneen perheen sopeutumiseen liittyviä asioita puolison eli naisen näkökulmasta ja selvittää, miten lähettävä yritys voi heidän ...
    • Elintarviketeollisuuden koneiden käyttöohjeet : suomeksi ja englanniksi 

      Rokka, Samuli (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyönä luotiin Keravan Kokkikartano Oy:n käytettäväksi koneiden käyttöohjeet kahdella eri kielellä, suomeksi ja englanniksi. Pääasiallisena tarkoituksena oli saada aikaan helposti omaksuttavat käyttöohjeet, jotka ...
    • Elintavoilla elinvoimaa yötyöhön 

      Kilpinen, Miia (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Epätyypilliset ja monimuotoiset työajat ovat lisääntyneet jatkuvasti myös Suomessa. Jo joka kolmas palkansaaja tekee vuorotyötä; heistä kolmannes myös yötyötä. Epäsäännölliset työajat kuormittavat työntekijää normaalia ...
    • Elämyksiä hotellilomalta. Unelmien naistenpäivä venäläisasiakkaan näkökulmasta 

      Salomaa, Anne (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
      Etelä-Savossa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia venäläisturisteja ja määrä on ollut kasvussa vuosien ajan. Hyvän sijainnin ja yhä parantuvien liikenneolojen vuoksi Etelä-Savon Maakuntaliiton suunnitelman mukaan tämän ...
    • Etelä-Savon käsityöyritysten kehittämistarpeet ja niiden hankkeistus 

      Mellblom, Erja (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tämän työn tavoitteena oli löytää ne keinot, millä eteläsavolaisen käsityöyrittäjyyden edellytyksiä voidaan parantaa. Puolistrukturoitua teemahaastattelua käyttäen selvitettiin, mitä asioita käsityöyrittäjät itse pitävät ...
    • Eteläsavolainen ála carte 

      Häkkinen, Pekka (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyöni on suunnitella Ravintola Talliin a´la carte menu, joka tuo esiin eteläsavolaisten tuottajien raaka-aineita sekä tuotteita. Etelä-Savossa on laaja lähituottajien verkosto ja Etelä-Savon alueella on tällä ...
    • Eteläsavolaisen koulun 7.- ja 9.-luokkalaisten ruoan arvostus ja ruokaketjutietämys 

      Koivula, Nelly; Suhonen, Sanna-Leena (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Meillä Suomessa on ainutlaatuinen kouluruokajärjestelmä, joka takaa kaikille oppilaille aina esi- ja perus-koulusta toisen asteen koulutuksen loppuun asti ilmaisen kouluaterian. Ilmaista kouluateriaa on tarjottu Suomessa ...
    • Eteläsavolaiset yritykset tutuiksi venäläisille matkailijoille ”Parhaat reseptit Mikkelin seudulta" -vihon avulla 

      Parkkinen, Nina (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Venäläiset matkailijat ovat Suomessa vierailevista ulkomaalaisista suurin ryhmä; joka toinen ulkomainen matkailija on venäläinen. Venäläiset käyttävät Suomessa ollessaan runsaasti rahaa elintarvikkeisiin. He luottavat ...
    • Food Service -myyntiedustajan opas 

      Peltola, Samuli (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2015)
      Opinnäytetyöni käsittelee Food Service -myyntiedustajan työskentelyä asiakasrajapinnassa tapaamisten sopimisajankohdasta itse tapaamiseen unohtamatta jatkotoimia sekä mahdollista jälkihoitoa. Tarkoituksena oli tutkia ...
    • FoodRus - Venäläisten matkailijoiden käsitykset paikallisuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja luonnonmukaisuudesta matkailun kontekstissa 

      Kohonen, Anita (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Venäläisten matkailijoiden määrä Suomessa on kasvanut vuosittain. Heistä 61 % on vieraillut Itä-Suomessa, johon Etelä-Savo kuuluu. Tällä alueella matkailijat ovat kuluttaneet runsaasti rahaa elintarvik-keisiin. Paikalliset ...
    • Haikon Kartanon kokousruokailututkimus 

      Hytönen, Heikki (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Maailman taloustilanteen haasteiden edessä monet yritykset ja yhteisöt karsivat menoja ensimmäisenä juuri kokous- ja koulutuspalveluista. Palveluntarjoajille on entistä tärkeämpää pystyä vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ...
    • HARJOITUSRAVINTOLAN KÄYTETTÄVYYS : case Inno 

      Niemelä, Marja (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tutkia Etelä-Savon ammattiopiston harjoitusravintola Innon käytettävyyttä käyttäjien näkökulmasta. Tilojen käyttäjiä olivat sisäiset asiakkaat, asiakkaita palvelevat tarjoilija- ja ...