Haku
Viitteet 1-10 / 33
Kosteusvauriokohteiden sisäilmanlaatu ennen ja jälkeen korjaustoimenpiteiden
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyössäni oli tarkoituksena selvittää kosteusvauriokohteiden sisäilmanlaatua ennen ja jälkeen korjaustoimenpiteiden. Työ tehtiin Munters Oy:n Lahden toimipisteelle ja työssä käytetyt kohteet sijaitsi-vat Päijät-Hämeen ...
Hevostalouden pesuvesien laatu ja soveltuvat puhdistusmenetelmät
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Hevostalous on Suomessa muuttunut merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana. Hevosten käyttö on muuttunut työhevoskäytöstä urheilu- ja vapaa-ajankäytöksi ja uusia hevosharrastusmuotoja kehitetään jatkuvasti. Näin ollen ...
Pakatun tuoreen kalan laatu ja omavalvonnan toteutus Oulun seudun myymälöissä 2009
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Tuore kala on ominaisuuksiensa ja pilaantumisherkkyytensä vuoksi erityishuomiota tarvitseva elintar¬vike. Entsyymit, bakteerit ja rasvahappojen hapettuminen aiheuttavat kalaan pahanhajuisia ja –makuisia yhdisteitä sekä ...
Otsonivesikäsittely välidesinfiointiaineena; elintarvikkeen ja pintojen hygieeninen laatu
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, onko otsonivesikäsittelyllä vaikutusta lihavalmisteen mikrobiologiseen laatuun tuotetta pitkään säilytettäessä. Lisäksi haluttiin selvittää otsoniveden mikrobeja vähentävä vaikutus ...
Varkauden ilmastonsuojelukampanja ja kasvihuonekaasujen päästöselvitys
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Ilmastonmuutos aiheutuu kasvihuonekaasupäästöistä, joita syntyy energiantuotannossa, liikenteessä, jätehuollossa, maa- ja metsätaloudessa sekä teollisuudessa. Kasvihuonekaasut pidättävät ilmakehässä auringosta tullutta ...
Luomuelintarvikkeiden valvonnan riskiperusteisuuden kehittäminen ja liittäminen ELMO-tietojärjestelmään
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Tiivistelmä
Luomu eli luonnonmukainen tuotanto on yksi kestävän kehityksen mukainen tapa tuottaa elintarvikkei-ta. Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valvonnasta vastaa Suomessa Elintarviketurvalli-suusvirasto ...
Gluteenittomuus elintarvikkeissa : Gluteenittomuuden selvitys elintarvikkeista Jyväskylän alueen elintarvikelaitoksista ja -yrityksistä
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tarkastella elintarvikkeiden gluteenittomuutta ja siihen liittyviä tekijöitä, kuten gluteenittomia tuotteita käsittelevien yrityksien ja laitosten omavalvontaa sekä gluteenittomien ...
Hoitolaitosten terveydellisten olojen kartoitus : Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueen hoitolaitosten terveydellisiä oloja. Hoitolaitoksella tarkoitetaan tämän opinnäytetyön yhteydessä ikäihmisille tarkoitettua ...
Efficiency of heat recovery unit in D-building
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
The main purpose of this thesis work is to consider how the heat recovery unit in D-building works and to search errors in the system (if any exist) and try to find methods to improve efficiency heat
recovery ...
Elävän ravinnon ympäristö ja terveysvaikutukset
(Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2010)
pinnäytetyö tarkastelee elävän ravinnon vaikutusta ympäristöön ja ihmisen terveyteen. Elävä ravinto on kuumentamatonta kasvisravintoa. Kasvit sisältävät monia fytokemikaaleja, joita ihminen tarvitsee pysyäkseen terveenä. ...