Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumassa


 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
URNISBN978-952-344-220-7.pdf (14.26Mt)
Lataukset: 


Editoija
Parkkinen, Nina
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-220-7

Lähdeviite:
Parkkinen N. (Ed)., (2019). Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumassa. , In: Xamk Inspiroi 19, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Tiivistelmä
Suomessa järjestetään vuosittain lukemattomia erilaisia yleisötapahtumia. Etenkin isojen yleisötapahtumien ympäristövaikutukset voivat olla merkittäviä. Osa näistä ympäristövaikutuksista syntyy ruoka- ja kahvilapalvelujen tuottamisesta. Tähän oppaaseen on koottu ohjeistus siitä, miten yleisötapahtumien ruokapalvelut voidaan toteuttaa kestävästi ja vastuullisesti. Lisäksi oppaassa tuodaan esille keinoja, miten paikallista ruokaa voidaan saada enemmän esille ja tarjolle yleisötapahtumissa ja kuinka yleisötapahtumien vastuullisista ruokapalveluista viestitään.

Oppaan alkupuolelta lukija löytää keinoja yleisötapahtuman ruokapalvelujen kestävyyden kehittämiseen, kuten ruokalistasuunnitteluun, hankintoihin, kasvisten käyttöön, ruokahävikin pienentämiseen, oikeanlaisiin tarjoilumateriaaleihin ja jätehuoltoon. Oppaaseen on koottu myös oivallisia käytännön esimerkkejä hyvin toteutetuista musiikkifestivaalien ruokapalveluista. Niistä lukija voi vapaasti ottaa mallia omaan toimintaansa. Loppuosassa keskitytään yleisötapahtuman ruokapalvelujen vastuullisuusviestintään ja neuvotaan, kuinka
digitaalisuutta voi tässä viestinnässä hyödyntää. Paikallisen ruuan käyttö ja esille tuominen on huomioitu läpi tekstin.

Opas on tarkoitettu yleisötapahtumien järjestäjille, tapahtumien ruokapalvelutuotannon vastaaville ja toimijoille, sekä muille avainhenkilöille. Opas on toteutettu Kestävä ja paikallinen ruoka yleisötapahtumissa (KESPA) -hankkeessa, ja löytyy sähköisessä muodossa osoitteesta: www.kjaiajarrawo.fi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) toteutti hankkeen vuonna 2019 ja sitä rahoitti Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Lisätietoja hankkeesta www.xamk.fi/kespa
Kokoelmat
  • Julkaisut
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste