Wiitaunionin ruoka- ja siivouspalvelun uudelleenorganisointi
Kinnunen, Tarja (2011)
Kinnunen, Tarja
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239072
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239072
Tiivistelmä
Pihtiputaan kunta ja Viitasaaren kaupunki ovat yhdistäneet palvelutuotantonsa, kunnallinen itsehallinto säilyy kunnilla. Yhdistetyn palvelutuotannon tavoitteena on ollut tehostaa ja purkaa päällekkäisiä palveluja. Yhteisen palvelutuotannon lisäksi kuntaparilla on yhteisiä viranhaltijoita. Wiitaunionin ruoka- ja siivouspalvelun yhdistymisen selvitystyössä selvitettiin ja kuvattiin, mitä etuja ja haasteita uudelleenorganisointi tuo asiakaslähtöiseen tukipalveluun.
Opinnäytetyömenetelmien valinnassa otettiin huomioon henkilöstön kuulemisen tärkeys. Organisaation muutoksen onnistumisen edellytys on sitouttaa ja motivoida henkilöstö jo suunnitteluvaiheessa tulevaan muutokseen. Menetelmän valinnat piti tukea myös työelämälähtöistä ja työntekijöiden kokemuksen esille tuomista selvitystyön aikana. Opinnäytetyössä hyödynnettiin Wiitaunionin kuntaparin perustaminen sekä ruoka– ja siivouspalvelu organisaation aikaisemmat selvitystyöt. Selvitystyössä oli neljä eri menetelmää: GOPP, Benchmarking, SWOT ja palvelujen vaikutusten arviointi (PVA).
Opinnäytetyössä kuvattiin, miten ruoka- ja siivouspalvelu yhdistää voimavaransa ja järkeistää toimintaansa joustavammaksi niin henkilöstölle kuin asiakkaille. Voimavarojen yhdistäminen edellyttää päällekkäisten toimintojen purkamista, organisaation kehittämistä kokonaisvaltaisesti niin talouden kuin johdon toimenkuvien suunnittelussa. Kahden eri ammattiryhmän yhteiset tiimit ja työnjohdon yhteistyö ovat edellytys niin joustavalle kokonaisvaltaiselle asiakaspalvelulle kuin henkilöstön tehokkaammalle hyödyntämiselle organisaation eri yksiköissä. Työntekijöiden vaikuttamismahdollisuus myös muutosprosessin aikana on tärkeää joustavan organisaation saavuttamiseksi. Ruoka- ja siivouspalvelun yhdistetyssä organisaatiossa tulee olemaan yksi hallinnollinen virka.
Ruoka- ja siivouspalvelut yhdistetään ja seuraavaksi selvitetään uuden organisaation tiimirakenne ja virkajärjestelyt. Muutosprosessiin on suunniteltu koulutus- ja ohjausohjelma vuosille 2011 -2012.
Opinnäytetyömenetelmien valinnassa otettiin huomioon henkilöstön kuulemisen tärkeys. Organisaation muutoksen onnistumisen edellytys on sitouttaa ja motivoida henkilöstö jo suunnitteluvaiheessa tulevaan muutokseen. Menetelmän valinnat piti tukea myös työelämälähtöistä ja työntekijöiden kokemuksen esille tuomista selvitystyön aikana. Opinnäytetyössä hyödynnettiin Wiitaunionin kuntaparin perustaminen sekä ruoka– ja siivouspalvelu organisaation aikaisemmat selvitystyöt. Selvitystyössä oli neljä eri menetelmää: GOPP, Benchmarking, SWOT ja palvelujen vaikutusten arviointi (PVA).
Opinnäytetyössä kuvattiin, miten ruoka- ja siivouspalvelu yhdistää voimavaransa ja järkeistää toimintaansa joustavammaksi niin henkilöstölle kuin asiakkaille. Voimavarojen yhdistäminen edellyttää päällekkäisten toimintojen purkamista, organisaation kehittämistä kokonaisvaltaisesti niin talouden kuin johdon toimenkuvien suunnittelussa. Kahden eri ammattiryhmän yhteiset tiimit ja työnjohdon yhteistyö ovat edellytys niin joustavalle kokonaisvaltaiselle asiakaspalvelulle kuin henkilöstön tehokkaammalle hyödyntämiselle organisaation eri yksiköissä. Työntekijöiden vaikuttamismahdollisuus myös muutosprosessin aikana on tärkeää joustavan organisaation saavuttamiseksi. Ruoka- ja siivouspalvelun yhdistetyssä organisaatiossa tulee olemaan yksi hallinnollinen virka.
Ruoka- ja siivouspalvelut yhdistetään ja seuraavaksi selvitetään uuden organisaation tiimirakenne ja virkajärjestelyt. Muutosprosessiin on suunniteltu koulutus- ja ohjausohjelma vuosille 2011 -2012.