Aperitiiviravintolan liiketoimintasuunnitelma : Ravintola Bella Notte
Ronkainen, Susanna (2011)
Ronkainen, Susanna
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011061011781
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011061011781
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli luoda liiketoimintasuunnitelma, jonka pohjalta voi perustaa italialaisen aperitiiviravintolan. Ravintola tuo aperitiivikulttuurin Italiasta Suomeen. Kyseessä on ruokailupaikka, jonne voi mennä viettämään aikaa hyvien ystävien seurassa raskaan työpäivän jälkeen. Liiketoimintasuunnitelman on tarkoitus olla tarpeeksi pätevä, jotta ravintolan voisi sen avulla toteuttaa käytännössä. Opinnäytetyö perustui kysymyksiin ravintolan liikeideasta, kilpailijoista, yrityksen perustamisprosessista ja markkinatilanteesta.
Tätä opinnäytetyötä tehtäessä käytettiin kolmen ja puolen vuoden aikana koulussa opittua tietotaitoa, tutkimusmateriaalia Internetistä, kirjallisuutta sekä omia kokemuksia Italiasta, johon työn inspiraatio pohjautuu. Työtä tehtäessä selvisi, että paras paikka aperitiiviravintolan perustamiselle olisi Helsingin ydinkeskusta, jossa on suuret
asiakasvirrat, jotka koostuvat hyvätuloisista asiakkaista. Helsingin keskustassa on tosin myös paljon erilaisia kilpailijoita. Aperitiiviravintolaa Helsingissä ei vielä ole, mutta after work -konsepti on tarjolla jo monessa ravintolassa. Työtä tehtäessä selvisivät myös liiketoiminnan aloittamisen rahoitusmahdollisuudet ja uuden ravintolan markkinoinnin tärkeys.
Opinnäytetyön tietojen perusteella ravintolan voisi perustaa. Ravintolaa ei kuitenkaan aiota perustaa vielä. Kun perustamisen aika tulee muutaman vuoden päästä, markkinatilanne ja kannattavuus täytyy laskea ja arvioita uudelleen.
Tätä opinnäytetyötä tehtäessä käytettiin kolmen ja puolen vuoden aikana koulussa opittua tietotaitoa, tutkimusmateriaalia Internetistä, kirjallisuutta sekä omia kokemuksia Italiasta, johon työn inspiraatio pohjautuu. Työtä tehtäessä selvisi, että paras paikka aperitiiviravintolan perustamiselle olisi Helsingin ydinkeskusta, jossa on suuret
asiakasvirrat, jotka koostuvat hyvätuloisista asiakkaista. Helsingin keskustassa on tosin myös paljon erilaisia kilpailijoita. Aperitiiviravintolaa Helsingissä ei vielä ole, mutta after work -konsepti on tarjolla jo monessa ravintolassa. Työtä tehtäessä selvisivät myös liiketoiminnan aloittamisen rahoitusmahdollisuudet ja uuden ravintolan markkinoinnin tärkeys.
Opinnäytetyön tietojen perusteella ravintolan voisi perustaa. Ravintolaa ei kuitenkaan aiota perustaa vielä. Kun perustamisen aika tulee muutaman vuoden päästä, markkinatilanne ja kannattavuus täytyy laskea ja arvioita uudelleen.