Kuinka johtaa onnistuneesti ravintolapalveluita maasto-olosuhteissa? : case: Tasaisenkangas 4.9–5.9.2010
Helanen, Kirsi; Tuominen, Katri (2011)
Helanen, Kirsi
Tuominen, Katri
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011082312661
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011082312661
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajina olivat Suunta Jyväskylä ja Petäjäveden Kataja, joiden pyynnöstä järjestettiin ravintolapalvelut Suunnistuksen yli 35-vuotiaiden pitkän matkan SM-kisoihin 3.9.– 4.9.2010 Tasaisenkankaalla Petäjävedellä. Opinnäytetyön yhtenä tarkoituksena oli tuottaa suomalaisen tapahtumanjohtamisen kirjallisuuteen lisätietoa käytännön työn avulla Kyseessä oli toiminnallinen työ joka toteutettiin opiskelijavoimin, ja siihen kuului sekä ravintolapalveluiden organisointi että järjestäminen maasto-olosuhteissa. Toiminnallinen osuus työstä toteutettiin opinnäytetyön tekijöiden ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Teoriaperustana työssä oli englannin- ja suomenkielinen tapahtuman järjestämisen ja projektijohtamisen kirjallisuus. Toiminnallisen työn tuloksena järjestettiin onnistunut ravintolapalvelujen kokonaisuus haasteellisissa olosuhteissa. Maastopohjalle rakennetun ravintolatoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta saimme kokonaisuuden, jossa asiakkainamme kävi noin 2000 henkilöä. Työn avulla muut yksikön opiskelijat pääsivät työskentelemään todellisessa tapahtumassa ja näkivät käytännössä mitä haasteita ravintolapalveluiden järjestämisessä oli ja kuinka niistä selvittiin. Tämän työn tuloksia voidaan käyttää teoriapohjana järjestettäessä ravintolapalveluita vastaavanlaisiin tapahtumiin, opiskeltaessa aihetta tai kirjoittaessa aiheesta. Työtä voidaan käyttää lähteenä, kun vastaavanlaisista tapahtumista halutaan tehdä toiminnanohjauskäsikirja tuleville tapahtumille.