Kestävä kehitys ja kiertotalous ravintola-alan restonomiopiskelijoille -aineistopaketin teoria
Åberg, Iiris (2020)
Åberg, Iiris
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004145003
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004145003
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyön tarkoituksena on tarkastella kestävää kehitystä ja kiertotaloutta ravintola-alan restonomiopiskelijoille sopivasta näkökulmasta. Opinnäytetyön tarkoituksena on lisäksi toimia teoriapohjana erikseen muodostettavalle aineistopaketille, jota voidaan käyttää halutessaan osana ravintola-alan liikkeenjohdon restonomiopiskelijoiden opetusta.
Opinnäytetyö on toteutettu projektimuotoisena. Työn teoria on koottu erilaisista lähteistä, jotka käsittelevät kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta käsitellään opinnäytetyössä yleisen näkökulman lisäksi tarkemmin ravintola-alan ja ruokateollisuuden näkökulmista. Tarkoituksena on muodostaa lukijalle selkeä kuva käsiteltävistä aihealueista ennen tarkempaa syventymistä.
Opinnäytetyössä käy ilmi kestävän kehityksen moniulotteisuus ja monipuolisuus. Ravintola-alan ja ruokateollisuuden osuus kestävän kehityksen ja kiertotalouden toteutumiseen on selkeä. Ilmenee myös, miten paljon kestävä kehitys ja kiertotalous tarjoavat tilaa innovaatioille. Käsiteltävät aiheet koskettavat monia aloja ja aihealueita. Opinnäytetyön sisältämästä teoriasta on tehty erilliset luentomateriaalit, tuntitehtävät ja monivalintakysymykset. Jatkotutkimuksena voidaan käsitellä samaa aihealuetta hotellialan liikkeenjohdon näkökulmasta tai räätälöidä yritykselle oma kestävän kehityksen toimintasuunnitelma.
Opinnäytetyö on toteutettu projektimuotoisena. Työn teoria on koottu erilaisista lähteistä, jotka käsittelevät kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta käsitellään opinnäytetyössä yleisen näkökulman lisäksi tarkemmin ravintola-alan ja ruokateollisuuden näkökulmista. Tarkoituksena on muodostaa lukijalle selkeä kuva käsiteltävistä aihealueista ennen tarkempaa syventymistä.
Opinnäytetyössä käy ilmi kestävän kehityksen moniulotteisuus ja monipuolisuus. Ravintola-alan ja ruokateollisuuden osuus kestävän kehityksen ja kiertotalouden toteutumiseen on selkeä. Ilmenee myös, miten paljon kestävä kehitys ja kiertotalous tarjoavat tilaa innovaatioille. Käsiteltävät aiheet koskettavat monia aloja ja aihealueita. Opinnäytetyön sisältämästä teoriasta on tehty erilliset luentomateriaalit, tuntitehtävät ja monivalintakysymykset. Jatkotutkimuksena voidaan käsitellä samaa aihealuetta hotellialan liikkeenjohdon näkökulmasta tai räätälöidä yritykselle oma kestävän kehityksen toimintasuunnitelma.