Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruokasektorin innovaatiokeskittymän kehittäminen Etelä-Pohjanmaalla

Huhtaluhta, Soila (2020)

 
Avaa tiedosto
Huhtaluhta_Soila.pdf (1.377Mt)
Lataukset: 


Huhtaluhta, Soila
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005098128
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli edistää Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin innovaatiokeskittymän kehittämistä. Työssä kartoitettiin alueen ruokasektorin nyky- ja tavoitetilaa sekä luotiin toimenpide-ehdotuksia nykyiselle innovaatio- ja osaamiskeskittymälle pohjautuen kirjallisuuteen ja Regions4Food-hankkeen kolmeen case-esimerkkiin. Keskeisessä osassa oli alueen toimintaympäristön ja innovaatioyhteisön kehittämistilanteen kartoitus, johon case-esimerkkejä peilattiin.
Esiin nousseita innovaatioyhteisön kehittämiskohteita ja toimijakenttään liittyviä haasteita olivat toiminnan jatkuvuus ja rahoitus; toimintamallin selkeyttäminen ja organisointi; kansainvälinen taso ja osaamisprofiili; yritysten aktivointi mukaan TKI-toimintaan; todellisten yhteistyöverkostojen luominen toimijoiden välille ja tiedonvaihdon kehittäminen; erilaisten yritysten huomioiminen heidän tarpeidensa mukaan.
Työssä todettiin, että innovaatiokeskittymän kehittämiseksi olisi hyödyllistä alueellisen hankerahoituksen hyödyntämisen lisäksi hakea kansainvälistä hankerahoitusta. Sen kautta käyttöön saatavat resurssit ja verkostot mahdollistaisivat innovaatiokeskittymän kehittämisen kansainvälistä vertailua kestävällä tasolla sekä esiin nousseisiin haasteisiin vastaamisen. Mittava hankerahoitus ja kansainväliset verkostot ovat muidenkin työssä tarkasteltujen innovaatiokeskittymien toiminnan ja kehittymisen mahdollistajana. Käytännön toiminnassa Etelä-Pohjanmaalla on kuitenkin verrattain vähillä resursseilla tehty jo osittain samoja toimenpiteitä, saatu vastaavia tuloksia sekä kohdattu samanlaisia haasteita. Yhteistyön ja henkilökohtaisten kontaktien merkitys innovaatioyhteisön kehittämisessä korostuvat.
Toimenpide-ehdotukset ja tavoitteet perustuvat oletukseen, että ruokasektorin ollessa Etelä-Pohjanmaalle keskeisen tärkeä ala, halutaan sen toimintaedellytyksiä jatkossakin kehittää EU:n aluekehityksen linjausten mukaisesti. Se edellyttää tavoitteina esimerkiksi kilpailukyvyn vahvistamista, alueen omien vahvuuksien parantamista ja erikoistumista. Alueen yrityssektorin tukeminen globaalissa kilpailussa edellyttää myös alueellisen innovaatiokeskittymän toimintaa vastaavalla tasolla.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste