INTERNATIONAL WEEK 2017 - Food Tasting
Kailes, Ville (2020)
Kailes, Ville
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060817745
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060817745
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tein Kaakkoissuomen ammattikorkeakoululle, XAMK:lle. Työn tarkoituksena on tutkia International Week 2017-tapahtuman Food Tasting-osiota kehittämistarkoituksessa.
Opinnäytetyössäni kerron kokemuksestani osana tapahtuman International Week 2017 suunnittelua ja toteutuksesta. Minun panokseni painopisteenä oli erityisesti tapahtuman Food Tasting-osion koordinointi ja toteutus yhdessä koulumme IB ja vaihto-opiskelijoiden kanssa.
Työni teoriaosuudessa tuon esille mielestäni tärkeitä ja oleellisia tapahtumanjärjestämisen ideoita ja teorioita, joita käytän myöhemmin tapahtuman analysointiin. Tutkin tapahtumaa nimenomaan valitsemistani näkökulmista ja yritän löytää International Week 2017:n ja erityisesti sen sisällä järjestettävän Foof Tastingin onnistuneet ja epäonnistuneet osa-alueet.
Työni toinen osio on kvalitatiivista tutkimustyötä, jonka tein teemahaastatteluiden muodossa. Haastattelin työtäni varten niin opettajia, ruokaa valmistaneita IB- ja vaihto-opiskelijaryhmiä kuin tapahtumaan osallistunutta yleisöä. Keräsin kokemukset ja huomiot yhteen ja raportoin niistä työssäni. Keräsin myös haastateltavilta mahdollisia parannus- ja kehitysideoita, joiden avulla Food Tasting voisi olla entistäkin menestyksekkäämpi formaatti. Tien omia huomioita ja päätelmiä haastatteluiden vastauksiin perustuen, jotka keräsin yhdeksi helposti luettavaksi kokonaisuudeksi.
Tapahtuma onnistui jopa yli odotusten. Toisen kerroksen aulan saavutettavuus mahdollisti helpon läpikilun; ihmiset osallistuivat tapahtumaan vain kulkemalla sieltä läpi. Maistiaisten jakaminen useammalle päivälle tuki tätä entisestään. Tapahtumaan osallistujat kaipasivat ruoka-annoksiin enemmän informaatiota ja esitykset samaan kerrokseen Food Tastin:in kanssa. Haastatteluissa nousi esille myös mahdollisuus integroida tapahtuma entistäkin paremmin opetukseen.
Opinnäytetyössäni kerron kokemuksestani osana tapahtuman International Week 2017 suunnittelua ja toteutuksesta. Minun panokseni painopisteenä oli erityisesti tapahtuman Food Tasting-osion koordinointi ja toteutus yhdessä koulumme IB ja vaihto-opiskelijoiden kanssa.
Työni teoriaosuudessa tuon esille mielestäni tärkeitä ja oleellisia tapahtumanjärjestämisen ideoita ja teorioita, joita käytän myöhemmin tapahtuman analysointiin. Tutkin tapahtumaa nimenomaan valitsemistani näkökulmista ja yritän löytää International Week 2017:n ja erityisesti sen sisällä järjestettävän Foof Tastingin onnistuneet ja epäonnistuneet osa-alueet.
Työni toinen osio on kvalitatiivista tutkimustyötä, jonka tein teemahaastatteluiden muodossa. Haastattelin työtäni varten niin opettajia, ruokaa valmistaneita IB- ja vaihto-opiskelijaryhmiä kuin tapahtumaan osallistunutta yleisöä. Keräsin kokemukset ja huomiot yhteen ja raportoin niistä työssäni. Keräsin myös haastateltavilta mahdollisia parannus- ja kehitysideoita, joiden avulla Food Tasting voisi olla entistäkin menestyksekkäämpi formaatti. Tien omia huomioita ja päätelmiä haastatteluiden vastauksiin perustuen, jotka keräsin yhdeksi helposti luettavaksi kokonaisuudeksi.
Tapahtuma onnistui jopa yli odotusten. Toisen kerroksen aulan saavutettavuus mahdollisti helpon läpikilun; ihmiset osallistuivat tapahtumaan vain kulkemalla sieltä läpi. Maistiaisten jakaminen useammalle päivälle tuki tätä entisestään. Tapahtumaan osallistujat kaipasivat ruoka-annoksiin enemmän informaatiota ja esitykset samaan kerrokseen Food Tastin:in kanssa. Haastatteluissa nousi esille myös mahdollisuus integroida tapahtuma entistäkin paremmin opetukseen.