Stressi esimiestyössä ravintola-alalla : Nopean syömisen toimipaikat Osuuskauppa Hämeenmaa
Tuominen, Riina (2020)
Tuominen, Riina
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111322785
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111322785
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tarkoituksena oli selvittää stressin määritelmää, mitä vaikutuksia stressillä on työhön ja minkälaisia keinoja on stressinhallintaan. Tutkimuksen tavoittee-na oli löytää esimiesten erilaisia stressikokemuksia, stressiin vaikuttavia tekijöitä ja hy-viä stressinhallinta- sekä palautumiskeinoja.
Teoriaosuus koostui stressin määritelmästä, erilaisista stressimalleista, stressivaikutuk-sista ja stressinhallintakeinoista. Lisäksi käsiteltiin teemoja sisäinen motivaatio, re-silienssikyky ja työhyvinvointi. Tutkimusmenetelmänä käytettiin laadullista tutkimusta.
Opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena ja tutkimus toteutettiin Osuuskauppa Hä-meenmaalle. Tutkimusmuotona oli teemahaastattelu, johon osallistui kuusi henkilöä kahdesta eri toimipisteestä. Heistä vuoropäälliköitä oli neljä, yksi apulaisravintolapääl-likkö ja ravintolapäälliköitä yksi. Haastattelussa tarkasteltiin esimiesten käsityksiä stres-sistä ja miten he kokevat sekä käsittelevät stressiä työssään.
Tarkoituksena tutkimuksessa oli käsitellä stressiä syvällisesti esimiesten näkökulmasta, sillä stressiä esiintyy paljon esimiestehtävissä. Keskeisinä tavoitteina olivat perehtyä stressikokemuksiin esimiestyössä, löytää sen vaikutuksia työhön ja keinoja hallita stressiä. Tutkimuksesta saadut tulokset tukivat teoreettista aineistoa. Stressi lyhytkes-toisena patistaa hyviin suorituksiin ja pitkäkestoisena haittaa yksilön hyvinvointia mo-nella eri osa-alueella.
Tutkimuksesta selvisi, että esimiehet käsittelevät stressiä fyysisin ja henkisin keinoin. Tyypillisimmät hallintakeinot olivat asioista puhuminen töissä ja kotona, liikunta sekä mielekäs tekeminen vapaa-ajalla.
Teoriaosuus koostui stressin määritelmästä, erilaisista stressimalleista, stressivaikutuk-sista ja stressinhallintakeinoista. Lisäksi käsiteltiin teemoja sisäinen motivaatio, re-silienssikyky ja työhyvinvointi. Tutkimusmenetelmänä käytettiin laadullista tutkimusta.
Opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena ja tutkimus toteutettiin Osuuskauppa Hä-meenmaalle. Tutkimusmuotona oli teemahaastattelu, johon osallistui kuusi henkilöä kahdesta eri toimipisteestä. Heistä vuoropäälliköitä oli neljä, yksi apulaisravintolapääl-likkö ja ravintolapäälliköitä yksi. Haastattelussa tarkasteltiin esimiesten käsityksiä stres-sistä ja miten he kokevat sekä käsittelevät stressiä työssään.
Tarkoituksena tutkimuksessa oli käsitellä stressiä syvällisesti esimiesten näkökulmasta, sillä stressiä esiintyy paljon esimiestehtävissä. Keskeisinä tavoitteina olivat perehtyä stressikokemuksiin esimiestyössä, löytää sen vaikutuksia työhön ja keinoja hallita stressiä. Tutkimuksesta saadut tulokset tukivat teoreettista aineistoa. Stressi lyhytkes-toisena patistaa hyviin suorituksiin ja pitkäkestoisena haittaa yksilön hyvinvointia mo-nella eri osa-alueella.
Tutkimuksesta selvisi, että esimiehet käsittelevät stressiä fyysisin ja henkisin keinoin. Tyypillisimmät hallintakeinot olivat asioista puhuminen töissä ja kotona, liikunta sekä mielekäs tekeminen vapaa-ajalla.