Restonomikoulutuksen ja työelämän kohtaaminen pohjoisessa työympäristössä
Lehtonen, Riikka; Mäyrä, Teija (2011)
Lehtonen, Riikka
Mäyrä, Teija
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112415350
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112415350
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme tarkoituksena oli tutkia hotelli- ja ravintola-alan restonomikoulu-tusta työelämälähtöisyyden kannalta. Tutkimusongelmanamme oli selvittää mitä hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma sisältää ja miten sitä tulisi kehittää, jotta restonomikoulutus vastaisi paremmin työelämän tarpeita. Toisena tutkimusongel-manamme oli mitä lappilaisuus ja lappilainen osaaminen on työelämän mielestä ja miten se restonomiopiskelijoista näkyi. Selvitystyö perustui vuonna 2008 aloittanei-den restonomiopiskelijoiden opintojen tuottamaan osaamiseen. Osaaminen on mää-ritelty koulutusohjelmakohtaisina kompetensseina.
Tutkimuksemme on kvalitatiivinen. Tutkimusmenetelmänä käytimme teemahaastat-telua. Haastattelimme edustajia niistä yrityksistä, joissa oli ollut restonomiopiskelija syventävässä harjoittelussa. Haastattelimme yhdeksää edustajaa, joista kuusi oli esimiehiä.
Haastatteluiden perusteella koulutus kohtaa kohtalaisesti työelämän tarpeet, mutta kehitettävääkin löytyi. Parannettavaa löytyi esimiestaidoista, sillä restonomin pitäisi olla valmistuessaan esimies eli esimerkiksi hallita liiketaloudellinen ajattelu ja työ-lainsäädäntö. Opintoihin pitäisi lisätä venäjän kielen opiskelumahdollisuus, juomatietoutta ja tarjoilun perusteita. Lappilaisuus ja lappilainen osaaminen oli vaikea määri-tellä, mutta jotkut asiat tulivat useasti esille: paikalliset tuotteet, rempseys, aitous, palvelualttius. Yritykset olivat tyytyväisiä restonomiopiskelijoiden lappilaiseen osaa-miseen eivätkä kaivanneet sitä lisää opintoihin.
Työstämme saatavia tuloksia hyödynnetään tulevan hotelli- ja ravintola-alan opetus-suunnitelmassa.
Tutkimuksemme on kvalitatiivinen. Tutkimusmenetelmänä käytimme teemahaastat-telua. Haastattelimme edustajia niistä yrityksistä, joissa oli ollut restonomiopiskelija syventävässä harjoittelussa. Haastattelimme yhdeksää edustajaa, joista kuusi oli esimiehiä.
Haastatteluiden perusteella koulutus kohtaa kohtalaisesti työelämän tarpeet, mutta kehitettävääkin löytyi. Parannettavaa löytyi esimiestaidoista, sillä restonomin pitäisi olla valmistuessaan esimies eli esimerkiksi hallita liiketaloudellinen ajattelu ja työ-lainsäädäntö. Opintoihin pitäisi lisätä venäjän kielen opiskelumahdollisuus, juomatietoutta ja tarjoilun perusteita. Lappilaisuus ja lappilainen osaaminen oli vaikea määri-tellä, mutta jotkut asiat tulivat useasti esille: paikalliset tuotteet, rempseys, aitous, palvelualttius. Yritykset olivat tyytyväisiä restonomiopiskelijoiden lappilaiseen osaa-miseen eivätkä kaivanneet sitä lisää opintoihin.
Työstämme saatavia tuloksia hyödynnetään tulevan hotelli- ja ravintola-alan opetus-suunnitelmassa.