Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Trendit ravintolan toiminnassa

Nikula, Lotta (2020)

 
Avaa tiedosto
OpinnäytetyöLN.pdf (528.0Kt)
Lataukset: 


Nikula, Lotta
2020
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020121829623
Tiivistelmä
Ravintola-ala kokee suuria ja dynaamisia muutoksia, jotka vaativat alan toimijoilta äärimmäistä joustavuutta ja nopeaa vastaamista. Moderni kuluttaja luo jatkuvasti uusia vaatimuksia alalle ja on erityisen trenditietoinen. Tässä opinnäytetyössä tavoitteena oli tarkastella ravintola-alan trendejä ja selvittää niiden vaikutuksia alalla. Samalla haluttiin selvittää niiden hyödyntämisen monipuolisuutta ravintolan toiminnassa. Työssä hyödynnetään ravintola-alan trenditutkimuksia ja trendeihin liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi haluttiin selvittää, miten ravintoloitsijat seuraavat trendejä ja seurataanko trendejä systemaattisesti esim. ennakointimenetelmien avulla.

Työn teoriaosuus perustuu lähdeaineistoon, joka koostuu trendin käsitteistä ja trendin eri kehitysasteiden määrittelystä. Opinnäytetyössä selvitetään kysynnän vaihteluiden vaikuttavuutta ravintolan toiminnassa, sekä sitä, miten trendien tutkiminen auttaa analysoimaan erilaisia kehitysilmiöitä ja miten niiden olennaiset muutokset, voidaan ymmärtää. Työssä toteutettiin haastattelu, jonka avulla selvitettiin, miten ravintoloitsijat ovat ottaneet trendit huomioon konseptin suunnittelussa ja käytännön toimissa. Haastattelut toteutettiin teemahaastatteluina, joiden kohteiksi valittiin neljä vakiintunutta ja kokenutta ravintoloitsijaa Turussa.

Tulosten mukaan trendit vaikuttavat ravintola-alalla niin yrittäjien kuin kuluttajien toiminnassa. Trendien hyödyntäminen tukee ravintolan toimintaa ja vahvistaa asemaa kilpailullisella alalla. Trendit ovat yksi kilpailuedun oleellisimmista lähteistä ja niiden ennakointi on edellytys yrityksen menestymiselle. Tulevaisuuden ennakointia hyödynnetään monipuolisin keinoin, mikä mahdollistaa kuluttajien vaatimusten edellä pysymisen. Trendien seuraaminen koettiin hyödylliseksi liiketoiminnan kannalta, jotta asiakkaalle voidaan tarjota uutta.

Vaikuttavimmat trendit olivat hyvinvoinnin ja terveellisyyden esiin tuoma kasvisruoka, lähiruoka sekä erikoisruokavaliot. Laatutietoisuus nähdään vahvistuvan kuluttajien keskuudessa ja vallitseva tilanne vahvistaa take away -kulttuuria ja pienten yritysten tukemista. Mainittuja trendejä ja menetelmiä voidaan muokata omaan yritykseen sekä liikeideaan sopivaksi ja hyödyntää niitä oman liiketoiminnan menestymiseen. Opinnäytetyön tuloksia voidaan hyödyntää ravintola-alalla nykyisen liiketoiminnan tukemiseksi tai sen perustamisessa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste