Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Teatteripäivällisen suunnittelu Hotelli Scandic Kiannon Kuohuihin

Pyykkönen, Anne (2011)

 
Avaa tiedosto
Pyykkonen_anne.pdf (1.842Mt)
Lataukset: 


Pyykkönen, Anne
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011121318180
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella teatteripäivällinen tuotekehityksen keinoin Hotelli Scandic Kiannon Kuohujen ruokaravintolalle. Hotellin yhteyteen on rakennettu teatteri, jonka väliaikojen tarjoilusta hotellin ravintola vastaa.

Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, ruokalistan suunnittelun teoriaa sekä kainuulaista ruokakulttuuria. Toiminnallisen osuudessa tuotekehityksen keinoin suunnitellaan kainuulaiseen ruokaperinteeseen pohjautuva ateriakokonaisuus, teatteripäivällinen. Kainuulaisista perinneruokaresepteistä muokattiin ja vakioitiin ohjeet päivällistä varten hotellin ruokaravintolan keittiölle.

Teatteripäivällistä testattiin kesällä 2011 Kainuun Maakuntajuhlan yhteydessä järjestetyssä perinneruokapäivässä. Pääruokalajeina olivat palvilihakeitto ja suutarinpaisti eli muikkukäristys. Perinneruokapäivää markkinoitiin paikallisessa mediassa ja se sai huomiota sekä haastatteluaikaa paikalliselta radiokanavalta.

Perinneruokapäivän suosio yllätti, sillä asiakkaita kävi päivän aikana kaksinkertainen määrä arvioituun verrattuna. Asiakkailta saaman palautteen perusteella voi todeta, että perinneruoka on kaivattu ateriakokonaisuus myös ruokaravintoloissa. Teatteripäivällistä tullaan käyttämään hotellin ravintolassa jatkossa, teatteripäivällisenä ja tilaustarjoiluna.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste