Haku
Viitteet 1-6 / 6
Covid-19 pandemins inverkan på logistiken inom bageribranschen i Finland
(2021)
Året 2020 har varit mycket onormalt och har orsakat svårigheter för livsmedelsindustrin och bageribranschen i Finland p.g.a. Covid-19 pandemin. Syftet med detta arbete är att utreda vilka åtgärder Covid-19 pandemin har ...
Covid-19 pandemins inverkan på järnhandelns utgående logistik i Helsingfors
(2021)
Denna studie behandlar covid-19 pandemins inverkan på järnhandelns utgående logistik, leveransservicen och smittoriskens inverkan på denna i Helsingfors under år 2020. Undersökningen berör hur företagen påverkats av pandemin ...
Grönare mathandel på nätet: företagarnas utmaningar med att minska matsvinnet i leveranskedjorna
(2023)
Matsvinn som uppstår som en följd av livsmedelsföretagens verksamhet är en av faktorerna som påverkar på dagens hållbarhetskris. På grund av denna orsak blev jag intresserad av att kartlägga orsakerna till att företag inte ...
Val och hantering av underleverantörer: En speditörs handbok
(2023)
Detta arbete handlar om skapandet av en handbok, vars roll är att standardisera processen om anskaffningar av underleverantörer mellan de olika avdelningarna på DSV Air & Sea. Handboken är gjord för uppdragsgivaren DSV Air ...
Identifiering av risker i leveransservicen: En fallstudie om ett företag inom livsmedelsindustrin
(2023)
Leveransservicen är den delen av kundservicen som behandlar order- och leveransprocesser och kan delas i flera olika element. Syftet med detta arbete är att identifiera risker i leveransserviceelementen inom ett livsmedelsföretag ...
Hantering av delleveranser och efterleveranser inom olika branscher: utmaningar och lösningar
(2023)
Hantering av så kallade ”normala” leveranser orsakar sannolikt inte bekymmer för företag i olika branscher, i och med att de är återkommande och därmed förutsägbara. Däremot går saker inte alltid som planerat, och då kan ...