Keittiömestarin ammatillisen osaamisen kehittäminen osana työhyvinvointia
Vauhkonen, Hanna (2008)
Vauhkonen, Hanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2008
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906294065
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906294065
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Keski-Suomen keittiömestariyhdistyksen toimesta keittiömestarin ammatillisen osaamisen kehittymisen vaikutusta keittiömestarin työhyvinvointiin. Tutkimukseen haastateltiin kuutta eri toimintaympäristöissä työskentelevää keittiömestaria Jyväskylän ja Helsingin alueelta. Tutkimus toteutettiin laadullisena teemahaastatteluna, josta saatu aineisto analysoitiin tutkimustehtävittäin. Opinnäytetyöstä muodostui kolme tutkimustehtävää. Sisällönanalyysin perusteella tutkimustehtäviin muodostettiin ydinkäsitteet. Ensimmäisen tutkimustehtävän, mitä on keittiömestarin ammatillinen osaaminen, ydinkäsitteet olivat: johtaminen, kokemus ja persoonallisuus. Toisen tutkimustehtävän, miten keittiömestari kehittää osaamistaan, ydinkäsitteet olivat: teoreettinen ja kokemuksellinen oppiminen. Kolmannen tutkimustehtävän, miten ammatillisen osaamisen kehittäminen vaikuttaa keittiömestari työhyvinvointiin, ydinkäsitteet olivat: positiivinen vaikutus työhyvinvointiin sekä työyhteisön kehittäminen. Tutkimuksen mukaan keittiömestarin ammatillinen osaaminen koostuu johtamisesta, kokemuksesta sekä persoonallisuudesta. Keittiömestarit kokivat johtamisen hallinnollisena, esikuvallisena sekä operatiivisena. Keittiömestarit kehittivät ammatillista osaamistaan teoreettisesti sekä kokemuksellisesti. Teoreettinen kehittäminen tapahtuu esimieskoulutusten, erilaisten kurssien sekä alan kirjojen ja lehtien lukemisen kautta. Kokemuksellisuus kehittää kädentaitoja, joita pidettiin tärkeinä keittiömestarin osaamisessa. Lisäksi kokemuksellinen kehittäminen on jatkuvaa ympäristön tutkimista, ruokailua, työskentelyä erilaisissa ravintoloissa Suomessa ja ulkomailla sekä alan eri tapahtumien jatkuvaa seuraamista. Jatkuvalla ammatillisen osaamisen kehittämisellä koettiin olevan positiivinen vaikutus keittiömestarin työhyvinvointiin ja työyhteisön kehittämiseen.