Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Elintarvikelain mukaisen valvonnan laatukäsikirja : Liedon kunnan ympäristöterveydenhuollon osasto

Taina, Anne-Marie (2012)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Taina_Anne-Marie.pdf (539.2Kt)
Lataukset: 


Taina, Anne-Marie
Yrkeshögskolan Novia
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203283873
Tiivistelmä
Tämä elintarvikelain (23/2006) mukainen ympäristöterveydenhuollon laatukäsikirja on koottu Liedon kunnan ympäristöterveydenhuollon osaston tarpeisiin. Ympäristöterveydenhuollon osasto huolehtii Liedon lisäksi 12 ympäristökunnan terveysvalvonnasta ja eläinlääkintähuollosta. Ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen mukaisesti sopijakunnat ostavat ympäristöterveydenhuollon palvelut isäntäkuntana toimivalta Liedolta. Sopijakunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Lieto, Loimaa, Länsi-Turunmaa, Marttila, Oripää, Paimio, Pöytyä, Sauvo ja Tarvasjoki.

Osasto on aloittanut toimintansa 1.1.2009. Toimialue on maantieteellisesti laaja ja palvelurakenteeltaan monimuotoinen. Osaston henkilökunta on siirtynyt Liedon kunnan palvelukseen seitsemästä entisestä itsenäisestä ympäristöterveydenhuollon yksiköstä ja toimintatapojen ja –mallien yhtenäistämisen tarve on suuri.

Laatukäsikirjan avulla pyritään kehittämään yksikön elintarvikevalvonnan toimintaa suunnitelmalliseksi ja lainsäädännön vaatimukset täyttäväksi sekä tehostaa valvontaa ohjeistuksen avulla. Ohjeet nopeuttavat tehtävien ja päätösten tekemistä ja yhtenäistävät toimintatapoja ja tarkastuskäytäntöjä. Yhtenäiset toimintatavat koko toimialueella takaavat valvonnan kohteille tasa-arvoisen kohtelun ja samanlaiset toiminnan vaatimukset.

Tämä laatukäsikirja koottiin yhteistyössä osaston henkilöstön kanssa ja sen on tarkoitus toimia yksikön elintarvikevalvonnan käsikirjana, jota käytetään aktiivisesti päivittäisessä työssä ja jota päivitetään säännöllisesti.

Laatukäsikirja on laatujärjestelmän päädokumentti. Se sisältää laatupolitiikan määrittelyn, laatua koskevat tavoitteet sekä laatujärjestelmän yleiskuvauksen. Laatujärjestelmä muodostuu laatukäsikirjasta, toimintaohjemalleista ja -järjestelmästä sekä liitetiedostoista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste