Haku
Viitteet 1-10 / 22
Fast good - menevien sielujen mielihyväruokaa
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Pikaruoka on vihan ja rakkauden kohde. Hyvinvointiasiantuntijat hyökkäävät mielellään hampurilaisketjujen ruokien ravintoköyhyyttä vastaan. Samalla me vantterat, puoliurbaanit aikalaiset saamme tuta teollisista ja ...
Mihin skene menee? Transmoderni Haaga 2025
(Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020)
Tavoitteenani on kuvata koronaa edeltäviä ja epidemian aikaansaamia ilmiöitä Suomen markkinoilla, sillä toimialaamme arvioidaan aikaa pandemiaa ennen ja sen keskellä. Esityksen ytimenä ovat kotimaisen mara-alamme keskeiset ...
GN-pakin anatomia
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Kuka muistaa aloittaneensa uransa ”nissenä” hinkkaamassa yön pikkutunteina
pohjaanpalaneita GN-vuokia? Ja juuri kun luuli saaneensa paikat puhtaaksi,
yhtä hikinen ja väsynyt kokki raahaa vielä jostain piinttyneen ”genarin” ...
Systeemigastronomiasta pilvikeittiöihin
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Digitalisaatio ja robotisaatio epäilyttävät, mutta olemme vasta kehityksen alkutaipaleella. Tällä hetkellä laitteista, sovelluksista ja roboteista haetaan apua tuotannon tehostamiseen ja päästöjen vähentämiseen. Tulevaisuuden ...
Korona uudistaa opetusta
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtori Päivi Karttunen aloitti puheensa kiinnostavalla kysymyksellä: – Mitä sellaista osaamista ammattikorkeakouluilla on, jolla se voisi kilpailla Googlea vastaan?
Kone ja/tai ihminen?
(Mediatalo Keskisuomalainen, Omnipress oy, 2020)
Ravintolakulttuuri on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana paljon. Ravitsemisala on teollistunut ja kansainvälistynyt – ainoa pysyvä asia on muutos.
Lautasmatkoja keskiajalta nykyhetkeen
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Ravintolahistoriamme alkuna pidetään Maunu III:n majatalojen perustamismääräystä vuodelta 1279. Maunu IV Eerikinpoika määräsi 1300-luvulla, että jokaisessa kaupungissa piti olla kaksi tavernaa, joiden tuli myydä ruokaa, ...
Ravintolat politiikan pelinappulana
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Rqavintola-ala on saanut meillä ja maailmalla koronan seurauksena enemmän partlamenttiaikaa ja palstatilaa kuin koskaan aiemmin.
Ravintola, joka palvelee napinpainalluksella
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
Teknologeja on aina kiinnostanut, mitä napin painalluksella saa aikaan. Erityiskohteena on ollut ennen kaikkea ravintoloiden itsepalvelun lisääminen. Palvelu- ja ravitsemistyöntekijä onkin yritetty korvata automaateilla ...
Tekoäly(tön) ammattikeittiö
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
Ammattikeittiöt ovat historiansa ajan tasapainoilleet ennustamattoman kysynnän ja ylimitoitetun ruokatuotannon välillä. Keittiöväellä ei edelleenkään ole täsmätietoa, miten paljon asiakkaita (esimerkiksi oppilas-, potilas- ...