Haku
Viitteet 1-10 / 14
Esimieheltä saadun palautteen merkitys työssä motivoitumiselle
(2020)
Palaute on erityisen tärkeässä roolissa palvelualan työntekijöillä, jotka ovat päivittäin kanssakäymisissä erilaisten palvelukokemusten ja epävarmojen sekä arvaamattomien tilanteiden kanssa. Positiivisella ja rakentavalla ...
Suorituksen johtaminen yritys X:n ruokaravintolakeittiöissä
(2021)
Johtaminen on laaja, paljon tutkittu kokonaisuus ja tässä opinnäytetyössä sitä tarkastellaan suorituksen johtamisen kautta. Opinnäytetyö tutkii yritys X:n ruokaravintolakeittiöissä esiintyvää esimiesten suorituksen johtamista. ...
Työn kuormittavuus osana ravintola-alan vaihtuvuutta Helsingin seudulla työskentelevien näkökulmasta
(2021)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia työn kuormittavuuden osuutta ravintola-alan vaihtuvuudessa, Helsingin seudulla työskentelevien näkökulmasta. Kuormittavuus näyttäytyy palvelutyössä suuressa osassa. Työn tavoitteena ...
Työkykyjohtamisen kehittäminen ja sairauspoissaolojen vähentäminen - case Kangasala
(2021)
Kehittämistyön taustana on Kangasalan kaupungissa toimivan ateria- ja siivouspalvelun sairauslomien runsaus ja niiden tavoitteellinen vähentäminen työkykyjohtamisen keinoin. Kehittämistyön tavoitteena on saada aikaan ...
Ulkomaanliikenteessä olevien matkustaja-autolauttojen esimiesten motivaatioperusta
(2020)
Työmotivaatio määrittelee paljon työssä viihtymistä. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mitkä tekijät ovat motivoineet pitkään merillä työskennellyttä esimiestä uransa aikana ja mitä teemoja yli 15 vuotta merillä ...
Esimiestyö Hok-Elannon työntekijöiden näkökulmasta
(2021)
Jos esimiestyöhön ei panosteta, niin sillä on negatiivisia vaikutuksia sekä suoraan esimieheen ja työntekijöihin että näiden kautta koko organisaation toimintaan ja sen työnantajamai-neeseen (Aarnikoivu 2013).
Opinnäytetyön ...
Fyysisen hyvinvoinnin vaikutus ravintola-alan esimiehenä toimimiseen
(2021)
Ravintola-alalla on paljon haasteita niin työntekijöitten, kuin esimiesten hyvinvoinnin kanssa, minkä takia tutkimus on ajankohtainen. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää fyysisen hyvinvoinnin vaikutus ...
Esimiestyön haasteet ja voimavarat
(2020)
Tässä opinnäytetyössä tutkitaan esimiestyön voimavaratekijöitä, sekä sen haasteita ja kuormittavia tekijöitä. Työ on kirjoitettu esimiestyön näkökulmasta keskittyen ravintolapienyrityksiin. Tämän kvalitatiivisen tutkimuksen ...
Tiedolla johtaminen esimiestyössä lentoaseman maapalveluissa
(2021)
Tiedolla johtaminen on tänä päivänä nouseva johtamistapa työpaikoilla, jonka avulla pyritään johtamaan työntekijöitä tieto edellä niin, että he ymmärtävät päätöksen tekoon johtavien syiden taustat yhä paremmin. Tiedolla ...
Esimiehen työhyvinvointi hotelli- ja ravintola-alalla
(2021)
Työhyvinvointi on asia, josta puhutaan paljon ja on selkeää, että siitä huolehditaan. Esi-miesten työhyvinvoinnista ei kuitenkaan puhuta niin paljon ja avoimesti kuin työntekijöiden työhyvinvoinnista. Esimiesten työhyvinvointi ...