Haku
Viitteet 1-10 / 11
Työnhakijan kokemus rekrytointiprosessista koronapandemian aikana
(2021)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, minkälainen kokemus Suomessa asuvilla työnhakijoilla oli rekrytointiprosessista koronapandemian aikana. Tavoitteena oli selvittää, mitkä asiat työnhakijoiden mielestä ovat ...
Työnantajamielikuva osana rekrytointia pääkaupunkiseudun hotelleissa
(2020)
Opinnäytetyön tarkoituksena on löytää asioita, jotka korostuvat pääkaupunkiseudun hotellien työnantajamielikuvan rakentamisessa rekrytoinneissa. Tutkimuksessa selvitetään, mitä asioita hotellit pitävät tärkeinä ...
Ravintola-alan rekrytoijien urapolkuja
(2019)
Työn taustana on oma kiinnostus rekrytoijan uraa kohtaan. Tavoitteena on kartoittaa ravintola-alan rekrytoijien urapolkuja, ja mitkä ura-ankkurit niitä ovat ohjanneet. Lisäksi tutkitaan, millaista osaamista työssä tarvitaan. ...
Rekrytointiprosessin kehittäminen Yritys X:n Toimipiste Y:ssä
(2021)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on tutkia rekrytoinnin ja rekrytointiprosessin kehittämistä Vantaalaisen ravintolayrityksen Yritys X:n Toimipiste Y:ssä. Alatavoitteina on tutkia rekrytointiprosessin osalta henkilöstöhallinnon ...
Henkilöstöetujen merkitys työnhaussa ravintola-alalla
(2021)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia henkilöstöetujen merkitystä ravintola-alalla työnha kuvaiheessa. Henkilöstöetujen merkitys näkyy isona asiana ravintola-alan työntekijöiden rekrytoinnissa, jonka takia on tärkeää ...
Potentiaalisten rekrytointikanavien löytäminen ja työpaikkailmoitusten houkuttelevuuden parantaminen Scandicin rekrytointiprosessissa
(2020)
Tämä opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Scandic Hotelsille vuosina 2019-2020 ja sen tavoitteena oli tutkia mistä rekrytointikanavista Scandicilla olisi mahdollisuus tavoittaa enemmän potentiaalisia kandidaatteja ja millaiset ...
Äkillisten poissaolojen korvaamisprosessi pikaruokaravintolassa
(2021)
Opinnäytetyö käsittelee korvausprosesseja, joita pikaruokaravintolassa käytetään, kun työntekijä jää äkillisesti pois töistä.
Työssä kartoitetaan tekijöitä, jotka pikaruokaketjussa vaikuttavat sijaisen löytymiseen. ...
Kohti monimuotoisempia työyhteisöjä – miten monimuotoisuus huomioidaan rekrytointi-ilmoituksissa?
(2022)
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin suomalaisten työpaikkojen monimuotoisuusviestintää
rekrytointi-ilmoituksissa sekä kotisivuilla ja/tai vastuullisuusraporteissa. Viestivätkö suomalaiset yritykset rekrytointi-ilmoituksissaan ...
Perehdytysopas a la carte ravintolaan
(2022)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä perehdytysopas TLT Ravintolat Oy:n Ravintola Knipanin á la carte ravintolan tarjoilijoiden perehdytyksen tueksi. Opinnäytetyö on toiminnallinen.
Perehdytysopas on uudessa ...
Kansainvälisten työnhakijoiden hakijakokemus Suomessa
(2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia ja tarkastella kansainvälisten työnhakijoiden hakijakokemusta Suomessa. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään asioita, jotka voisivat olla esteenä tai haasteena kansainvälisen työnhakijan ...