Aistittavan laadun arviointipalveluiden toiminnan kehittäminen
Johansson, Rosita (2012)
Johansson, Rosita
Turun ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205087058
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205087058
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli yhdessä fff-Flavorin jäsenten kanssa kehittää Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen aistinvaraisten arviointipalveluiden toimintaa. Tavoitteena oli parantaa laitoksen analyyttisen arviointiraadin toimintavalmiutta teollisuuden vaihtuviin toimeksiantoaikatauluihin vastaavaksi. Lisäksi kehitettiin FFF:n palveluprosessien dokumentointia laatimalla aistipalveluille menettelyohjeet eli palvelustandardit ja kokoamalla aistipalveluihin liittyvät yleiset materiaalit omaksi kansiokseen fff-Flavorin verkkolevylle.
Opinnäytetyössä perehdyttiin aistinvaraisen arvioinnin analyyttisen raadin toimintaedellytyksiin ja syvennettiin jo olemassa olevaa yhteistyötä Turun ammattikorkeakoulun kanssa rekrytoimalla aistinvaraisesta arvioinnista kiinnostuneita opiskelijoita mukaan analyyttiseen arviointiraatiin. Lisäksi työssä perehdyttiin aistinvaraisen arviointipalvelun standardoimiseen ja standardin edellytyksiin. Opinnäytetyön käytännönosuus tehtiin talven 2011-2012 aikana.
Opinnäytetyössä perehdyttiin aistinvaraisen arvioinnin analyyttisen raadin toimintaedellytyksiin ja syvennettiin jo olemassa olevaa yhteistyötä Turun ammattikorkeakoulun kanssa rekrytoimalla aistinvaraisesta arvioinnista kiinnostuneita opiskelijoita mukaan analyyttiseen arviointiraatiin. Lisäksi työssä perehdyttiin aistinvaraisen arviointipalvelun standardoimiseen ja standardin edellytyksiin. Opinnäytetyön käytännönosuus tehtiin talven 2011-2012 aikana.