Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Luomu- ja lähiruoan käyttö ravintola C:ssä

Paasonen, Aatto (2012)

 
Avaa tiedosto
paasonen_aatto.pdf (476.2Kt)
Lataukset: 


Paasonen, Aatto
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
Creative Commons License
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 1.0 Suomi
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060712092
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tarkastella luomuruoan ja lähiruoan tilannetta Suo-messa eri kanteilta ja eri toimijoiden näkökulmista. Tamperelainen ravintola C oli kiinnos-tunut lisäämään luonnonmukaisesti tuotettujen raaka-aineiden ja lähiruoan osuutta keittiös-sään. Tutkimusongelmat liittyivät laadukkaiden luomu- ja lähiruoka raaka-aineiden saata-vuuteen ja hintaan ja siihen olisiko näiden raaka-aineiden laajempi käyttö kannattavaa. Saako ravintola hyötyä imagolleen ja ovatko asiakkaat valmiita maksamaan korkeampaa hintaa laadukkaammista raaka-aineista? Tutkimus oli kvalitatiivinen ja tehtiin teemahaas-tatteluna.

Tutkimustuloksista käy ilmi että luomu- ja lähiruoan käyttö ravintoloissa on yleistynyt huomattavasti ja ravintolat tuntevat painetta näiden käyttöön. Kasvun uskotaan myös jatku-van lähivuosina. Ihmisten kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan on kasvanut. Pientuottajien näkökulmasta taas parhaan hinnan tuotteistaan saa ehdottomasti ravintoloilta joten ne ovat mieluisa myyntikohde. Ravintola voi hyötyä mainostamalla luomu- ja lähiruoan käytöstä. Yksityisissä ravintoloissa asiakkaat ovat valmiita maksamaan ruoan alkuperästä ja laadusta.

Ravintola C:n toimialueella Pirkanmaalla luomutuotanto on vahvaa ja luomutilojen luku-määrä on maan suurin verrattuna muihin maakuntiin. Alue vaikuttaa jopa olevan eräänlainen veturi Suomessa laadukkaan pientuotannon suhteen. Toimijoita, tapahtumia ja kauppoja on paljon: Ahlman, Kauppahalli, Pellolta pöytään, Parasta Pöytään Pirkanmaalta, Läheltä Hyvää ja Food Is Art – Art Is Food- tapahtumat, Maitokauppa Armas, Lähiruokapuoti Lempi ja niin edelleen. Korkeatasoisia, yksityisiä ravintoloita on viime vuosina tullut useita ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulta käy paljon asiakkaita ruokailemassa Tampereen ravin-toloissa. Kehityksessä täytyy pysyä mukana ja ravintola C:n kannattaa rohkeasti jatkaa ja laajentaa yhteistyötään alueen pientuottajien kanssa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste