Haku
Viitteet 1-10 / 243
Why do hospitality businesses fail?: a literature review
(2024)
Tiivistelmä
Yritysten epäonnistuminen on aihe, jota ei ole tutkittu erityisen paljoa. Vuosituhannen vaihteen teknolo-giayhtiöiden romahduksen jälkeen julkaistiin jonkin verran startup-yrityksiä käsitteleviä tutkimuksia ...
Valtuuttamisen merkitys henkilöstön sitoutumiseen ja työmotivaatioon puhtausalalla
(2024)
Puhtauspalvelualan henkilöstön saatavuus ja pysyvyys ovat olleet alan keskiössä useampia vuosia.
Työntekijätason lisäksi haasteita koetaan toimihenkilötasolla. Yritykset tekevät linjauksia ja toimia, joilla
pyritään ...
Vuoropäälliköiden näkemyksiä organisaation urakehitysmahdollisuuksista ravintola-alalla
(2024)
Työelämän ennustettavuus on vähentynyt, minkä seurauksena perinteinen nousujohteinen urakäsitys on antanut tilaa yksilöllisten taitojen, joustavuuden ja sopeutumiskyvyn korostamiselle. Yksilökeskeisempi lähestymistapa ...
Yksilön itseohjautuvuus hybridityössä keskisuomalaisissa pk-yrityksissä
(2024)
Työn murroksen myötä digitalisaatio ja monipaikkainen työ haastavat perinteiset työnteon käytännöt. Muutos tulee lisäämään itseohjautuvuuden vaadetta etenkin tieto- ja asiantuntijatyössä. Hallinnon ja johtajuuden tutkimuksissa ...
Digitaalisen kuluttajayhteisön hyödyntäminen tuotekehitysorganisaatiossa
(2023)
Kehittämistehtävän taustalla oli tunnistettu haaste kohdeyrityksen tuotekehitysorganisaation ja kuluttajayhteisön yhteistyössä. Tavoitteena oli löytää tuotekehitysorganisaation ja kuluttajayhteisön yhteistyöhön uusia ...
Asiakaskokemus palveluliiketoiminnan keskiössä
(2023)
Asiakaskokemus on keskeinen yrityksen menestystä määrittelevä tekijä. Sen tiedostaminen ja avaaminen toimintaan luo edellytyksiä entistä parempaan johtamiseen ja strategiseen kehittymiseen.
Tavoitteena oli tutkia ...
Developing organizational culture for a new start-up
(2023)
Jokaisella organisaatiolla on kulttuuri, joka kehittyy ajan myötä. Positiivinen ja vahva kulttuuri voi olla tehokas kilpailuetu, ja siksi sitä tulee johtaa aktiivisesti. Olemassa olevan kulttuurin muuttaminen voi olla ...
Miten ammattitaitokilpailuihin osallistuminen ja niihin harjoitteleminen näkyy opiskelijan urakehityksessä?
(2023)
Onneksi ammattikoulun opiskelijoille, salipuolen työntekijöille, tarjoilijoille, on olemassa ammattitaitokilpailuja, joiden avulla huippuosaajia voidaan löytää alan hyville työpaikoille. Ammattitaitokilpailuilla onkin ...
Positiivisen johtamisen näkökulmia yksilön ja työyhteisön hyvinvointiin
(2023)
Tutkimuksen lähtökohtana oli tarkastella positiivisen johtamisen vaikutusta yksilön hyvinvoinnin kautta myös työhyvinvointiin työyhteisössä. Esihenkilöiden ja työyhteisön henkisen työhyvinvoinnin tutkiminen ja siinä uusien ...
Näkökulmia yhteiskuntavastuullisesta opetusravintolasta ja sen johtamisesta ammatillisessa koulutuksessa
(2023)
Opetusravintoloilla on ollut merkittävä rooli toisen asteen ammatillisessa ravintola- ja catering -alan koulutuksessa ravintolakoulujen perustamisesta lähtien. Opiskelijoiden kiinnittyminen alan opintoihin sekä turvallinen ...