Haku
Viitteet 1-10 / 400
Liikennebiokaasu käyttövoimavaihtoehtona julkisten kuljetuspalveluiden tuottamisessa Etelä-Savon alueella
(2021)
Liikennebiokaasun tuotantoa Etelä-Savossa on pyritty edistämään sekä Marinin hallitusohjelman, että Etelä-Savon maaseudun kehittämisohjelman tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on ollut luonnonvaro-jen kestävä hyödyntäminen ...
Henkilöstön koulutuksen vaikutukset pk-yrityksessä
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia huvipuiston asiakaspalveluprosessia sekä voidaanko kausityöntekijöille, nuorille aikuisille, suunnatun lyhyen myyntikoulutuksen ja perehdytyksen avulla vaikuttaa asiakaspalveluun sekä ...
Majoitustoiminnan perustaminen Raaseporiin
(2021)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia majoitustoiminnan perustamista Raaseporiin. Tavoitteena oli kuvata Raaseporin toimintaympäristöä matkailun ja majoitustoiminnan näkökulmasta ja selvittää, onko alueella tarvetta uudelle ...
Elintarviketeollisuuden jätteiden hallinnan kehittäminen
(2021)
Elintarviketeollisuuden yrityksille on olennaista huomioida toimintansa ympäristövaikutukset ja tavoitella mahdollisimman pieniä ympäristövaikutuksia. Jätelain perustana on etusijajärjestys, jossa pääpaino on ehkäistä ...
Ekologisten arvojen vaikutus vapaa-ajan lentomatkustamiseen
(2021)
Ilmastonmuutos etenee ja huoli ympäristön tilasta on kasvanut. Ympäristön muutokset haastavat muuttamaan toimintatapojamme. Muutospaine näkyy myös lentoliikenteessä, missä paineet päästövähennysten suhteen ovat korkealla. ...
Teollisuuden ratapiha- ja vaihtotöiden organisointi monitoimijaympäristössä
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten teollisuuden ratapiha- ja vaihtotyöt toimivat monitoimijaympäristössä. Tutkimuksen esimerkkeinä käytettiin kahta suurta teollisuuslaitosta, joissa on laajamittaista ...
Tunnejohtamisen nykytila organisaatiossa
(2021)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää toimeksiantajayrityksessä vallitsevan tunnejohtamisen nykytila. Tutkimuksen tutkimusongelma oli, miten yhtiössä työskentelevät työntekijät kokivat tunnejohtamisen nykytilan ...
Maatalousyrittäjä muutoksissa: verkostomainen yhteistyö työkyvyn tukena
(2021)
Maatalousyrittäjän työkyky muodostuu laajasta kokonaisuudesta. Työkyky mahdollistaa tavoitteiden saavuttamisen yksilön, yhteisön, työvälineistön, sääntöjen ja työnjaon muodostamassa kokonaisuudessa. Fyysisiä kuormitustekijöitä ...
Kasvispainotteisen ruoan hyväksyttävyys varhaiskasvatuksessa
(2021)
Ilmastonmuutos aiheuttaa erilaisia ruoantuotannon haasteita. Eläinperäisten tuotteiden tuotanto vaatii paljon maapinta-alaa, vettä ja kasvirehun tuottamista eläinten ravinnoksi. Luonnon resursseja tulisi kuitenkin käyttää ...
Digitalisaation ja paikkatiedon merkitys kansainvälisissä biotalousprojekteissa
(2021)
Elämme informaation räjähdyksen aikakautta – erilaijista tietoa on ympärillämme uskomattomia määriä. Tänä päivänä esimerkiksi maantieteelliset kartat luodaan tietokoneilla, josta ne saadaan myös helposti ladattua omaan ...