Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman vaikutus uraan

Lilja, Kati (2021)

Avaa tiedosto
Lilja_Kati.pdf (981.0Kt)
Lataukset: 


Lilja, Kati
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060313939
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kokivatko Atrian 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman käyneet ihmiset sen hyödylliseksi urallaan ja jos kokivat niin miksi tai miksi eivät. Opinnäytetyön tarkoituksena oli saada tietoa koulutusohjelman käyneiltä koulutusohjelman hyödyllisyydestä ja saada tarkempaa tietoa kulutusohjelman hyvistä ja huonoista puolista. Tutkimuskysymyksenä on: onko Atrian 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelma vaikuttanut sen käyneiden henkilöiden uraan.

Opinnäytetyön teoriaosuudet käsittelivät 100 Nuorta Kokkia- koulutusohjelmaa, Atriaa yrityksenä, pohjakoulutusta ja kvantitatiivista tutkimusta. Atrian yritys-osuudessa keskityttiin Atrian perustamisvaiheisiin, liikevaihtoon sekä Atrian nykyiseen markkina-alueeseen. Pohjakoulutuksessa käsiteltiin toisen ja kolmannen asteen koulutusohjelmia ravintola- ja cateringalan perustutkintoa sekä palveluliiketoiminnan koulutusta restonomi (AMK) sekä lukiota. Kvantitatiivinen tutkimus toteutettiin internet kyselynä Microsoft Forms ohjelmalla ja tulokset analysoitiin Microsoftin Excel tilasto-ohjelman avulla.

Kyselyn tuloksista selvisi, että suurin osa koulutusohjelmaan osallistuneista oli tyytyväisiä koulutusohjelmaan ja suurin osa koki sen hyödylliseksi omalle uralleen. Kyselyyn vastanneiden mielestä koulutusohjelman parasta antia ovat verkostoituminen ja luennoitsijat. Konkreettisiksi hyödyiksi nimettiin työpaikan saanti, verkostoituminen ja suhteet, kattava oppi ravintola-alasta ja uudet näkemykset. Vain muutama kyselyyn vastannut koki koulutusohjelman hyödyttömäksi uralleen. Heidän kommenteissansa sanottiin osan sisällöstä jääneen vain pintaraapaisuksi, koulutusohjelman keskittyneen vain fine dining- konseptiin ja koettiin konkreettisten hyötyjen jääneen vähäisiksi, vaikka luennot olivat hyviä ja uusia asioita ja ilmiöitä nousi esiin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste