KoulutusalaOpinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)Majoitus- ja ravitsemisala
Viitteet 1-15 / 15
-
Ammattikeittiön omavalvontasuunnitelman päivitys ja siivoussuunnitelman kehitys. Case: Ravintola Pyynikin Brewhouse
(2024)Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää omavalvontasuunnitelma ja kehittää siivoussuunnitelmaa ekologisempaan suuntaan puhdistusaineiden osalta, sekä tuoda mikrokuitusiivous osaksi ravintolan siivousta. Tämän tarkoituksena ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Asiakastyytyväisyys ja toiminnan kehittäminen henkilöstöruokailussa: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöravintola Pihlaja
(2022)Tutkimuksen tavoitteena oli asiakastyytyväisyyden kehittäminen henkilöstöravintola Pihlajan asiakkaille. Tavoitteena oli analysoida ja verrata vuosien 2013, 2018 ja 2021 asiakastyytyväisyyskyselyitä. Näiden pohjalta ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Asiantuntijainnovoinnista konseptointiin ja tuotekehitykseen: toimintamalli proaktiiviseen innovaatiotyöhön
(2024)Tässä opinnäytetyössä syvennyttiin elintarvikkeen innovointiin ja sen tavoitteisiin erilaisten konseptikategorioiden kautta, huomioiden innovaatiojohtamisen kompetenssit ja innovaatiotoiminnan strateginen merkitys ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Gluteenittoman ruokavalion noudattaminen keliakiaa sairastavilla nuorilla ja nuorilla aikuisilla – koetut haasteet ja kehitystoiveet välipalatarjontaan
(2023)Keliakia on perinnöllinen immuunivälitteinen sairaus, jossa ruoka-aineiden luontaisesti tai lisättynä sisältämä gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvon rakenteellisen vaurion ja tulehdusreaktion (Tarnanen ym., 2019). ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Keliaakikkojen ja ei-erityisruokavaliota noudattavien nuorten ja nuorten aikuisten (16–30-vuotiaat) ateriointitottumukset ja elintarvikkeiden käyttö - erityishuomio välipaloissa
(2023)Opinnäytetyössä käsitellään nuorten ja nuorten aikuisten (16–30-vuotiaat) ateriointitottumuksia, ateriarytmiä sekä välipalojen käyttöä. Nuoret voivat kokea haasteita terveellisten ruokailutottumusten ylläpitämisessä. ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Lisäarvotekijät ammattikeittiöasiakkaille: Case Atria Foodservice
(2022)Ammattikeittiöiden toimintaympäristö on tällä hetkellä muutoksessa. Julkiset ruokapalvelut ovat investoineet uusiin keskuskeittiöihin ja tuotantotavat ovat muuttuneet, niin tuotantomäärien kasvaessa kuin työvoiman vähäisen ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Palveluyrityksen markkinointi: case Lounasravintola Suvifood Oy
(2022)Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi lounasravintola Suvifood Seinäjoelta. Toimeksiantajalla on lounaspalvelun lisäksi myös catering-palveluita, ateriapalvelu sekä aterioiden toimitus päiväkoti Suvikellon lapsille ja ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Ravintolayrityksen somemarkkinoinnin merkitys liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen
(2022)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää sosiaalisen median vaikutusta ravintolayrityksen liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen. Työssä pyrittiin tuomaan esille keinoja, joiden avulla ravintolayritykset voisivat hyödyntää ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Ruokamatkailutuotteet ja -palvelut Etelä-Pohjanmaalla
(2023)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa olemassa olevia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita Etelä- Pohjanmaalla ja selvittää, miten nämä noudattavat Suomen virallista ruokamatkailustrategiaa. Pääkriteereinä ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Sapere: esikouluikäisten lasten ravitsemuskasvatusta ja ruokakulttuureihin tutustumista aistien avulla
(2022)Sapere on ruoka- ja ravitsemuskasvatusmenetelmä, jossa lapset tutustuvat ruokaan, ravitsemukseen ja ruokakulttuureihin aistiensa avulla. Sapere-menetelmä soveltuu hyvin suomalaisen varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Seinäjoen Rosson ja Fafa'sin sisäisen viestinnän kehittäminen ja henkilökunnan osaamisen varmistaminen
(2021)Tämä opinnäytetyö käsittelee yrityksen sisäistä viestintää ja sen merkitystä sekä henkilökunnan osaamista. Yrityksen sisäisellä viestinnällä tarkoitetaan kaikkea tiedonkulkua, viestintää ja vuorovaikutteisuutta, joka ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Terveellisen valmisruoka-annoksen kehittäminen
(2023)Suomen valmisruokamarkkina on muuttunut paljon vuosien aikana. Valmisruuissa tuotteiden maku, helppous ja nopeus ovat tärkeitä ominaisuuksia, mutta terveellisyys ja eettisyys ovat nousevia trendejä. Asiakastarpeiden ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Tuotteiden painon vaihtelun vähentäminen
(2022)Lean six sigma on systemaattista ja tuloshakuista prosessien kehittämistä, jossa tavoitteena on oppia olemassa olevista toimintatavoista ja pyrkiä kohti jatkuvaa parantamista. Lean six sigmassa yhdistyy leanille tyypillinen ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Varuskuntaravintoloiden operatiivisen hankinnan kehittäminen
(2022)Hankintatoiminta on yksi yrityksen kriittisistä menestystekijöistä. Siksi kilpailukykyisen liikeyrityksen kannattaa jatkuvasti panostaa hankintatoimen kehittämiseen. Leijona Catering Oy:n kahdessakymmenessä varuskuntaravintolassa ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Verkkosivujen käytettävyyden merkitys yksityisen sosiaalialan palveluntuottajan liiketoiminnassa
(2021)Opinnäytetyön toimeksiantajana oli yksityinen sosiaalialan yritys Humana, jonka palveluita ovat palvelut ikääntyville, lastensuojelun laitospalvelut, avopalvelut, vammaispalvelut sekä palvelut mielenterveys- ja ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad