Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Köksän Mestarit - kotitalousoppilaiden kilpailu

Tammi, Ada (2021)

 
Avaa tiedosto
Tammi_Ada.pdf (1.078Mt)
Lataukset: 


Tammi, Ada
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112822221
Tiivistelmä
Tämä on toiminnallinen opinnäytetyö, jonka tarkoituksena on rakentaa uusi alakilpailukonsepti Food Camp Finland Oy:n vieraanvaraisuusalaa opiskelevien Mestarikoulukilpailulle. Uusi alakilpailukonsepti on nimeltään Köksän Mestarit. Köksän Mestarit -kilpailu kohdistuu yläkouluikäisiin, kotitaloutta opiskeleviin nuoriin. Työn toimeksiantajana toimi Food Camp Finland Oy.

Köksän Mestarit on nuorille suunnattu kilpailu. Sekä Mestarikoulun että Köksän Mestarien tarkoituksena on tehdä alasta houkuttelevampi ja saada nuoria innostumaan ruoka- ja ravintola-alasta. Köksän Mestarit -kilpailun tehtävänannon tarkoituksena on ohjata nuoria näkemään, millaista ruokailukulttuurin parissa työskentely ja ruokailuelämysten rakentaminen on kokonaisuudessaan.

Köksän Mestarien kilpailutehtävänä tänä vuonna on suunnitella juhlat, jotka oppilaat itse suunnittelevat ja videoivat. Kilpailun tehtävänannon on tarkoitus olla hauska oppilaille ja antaa Mestarikoululle ja yhteistyökumppaneille näkemys nuorten ruokailukulttuurista. Tehtävänanto on tullut julki kesäkuussa 2021. Kilpailuun kuuluu myös vastauslomakkeen palautus, jossa oppilaat kertovat omia näkemyksiään tehtävän teosta kirjallisesti.

Työ on toteutettu keräämällä tietoa Suomen kotitalousopetuksesta, ruokakulttuurista, tulevaisuuden trendeistä, nuorten kokemuksista ja ravintola-alan houkuttelevuudesta. Tiedonhankintamenetelmiin kuuluivat kotitalousopettajille ja alan ammattilaisille suunnatut haastattelut, sekä ravintola-alalla työskennelleille nuorille suunnattu sähköinen kysely.

Tässä työssä kotitalous-termiä käytetään lähinnä ruokapuolen opetuksesta, vaikka kotitalousopintoihin kuuluu paljon muutakin.

Kotitalouden lisäksi käytetään hospitality-termiä (suom. vieraanvaraisuus). Hospitality-termi
on alan keskuudessa yleisesti käytetty ja tunnettu termi. Se toimii sateenvarjona koko vieraanvaraisuutta koskevaan alaan, sisältäen ruoka- ja ravintola alan.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste