Ammattikeittiön varastonhallinta
Mäenpää, Aksel (2021)
Mäenpää, Aksel
2021
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121526058
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121526058
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on kartoittaa ammattikeittiön varastonhallintaa ja löytää mahdollisia kehityskohtia varastonhallinnassa. Opinnäytetyössä tarkastellaan varastonhallinnan teoriaa, varaston sähköistämistä sekä toiminnanohjausjärjestelmän tärkeyttä yrityksessä. Lopuksi esitellään mahdolliset kehityskohdat, joita ammattikeittiössä voidaan tehdä.
Tutkimus toteutettiin havainnoinnin ja haastattelun pohjalta. Haastattelulla pyrittiin selvittämään varaston tärkeyttä ja puutteita monen työntekijän näkökulmasta. Havainnoinnilla pyrittiin löytämään kehityskohtia ja se toimi myös haastattelun tukena.
Havainnoinnin ja haastattelun perusteella useampi varaston työvaihde voitaisiin tehdä nopeammin toiminnanohjausjärjestelmän avulla, joka heillä on käytössä. Nämä ratkaisut tuottaisivat ajallisia säästöjä varastonhallinnassa.
Tämä opinnäytetyö toimii dokumenttina toimeksiantajalle heidän varastontoiminnastaan ja sen kehityskohdista.
Tutkimus toteutettiin havainnoinnin ja haastattelun pohjalta. Haastattelulla pyrittiin selvittämään varaston tärkeyttä ja puutteita monen työntekijän näkökulmasta. Havainnoinnilla pyrittiin löytämään kehityskohtia ja se toimi myös haastattelun tukena.
Havainnoinnin ja haastattelun perusteella useampi varaston työvaihde voitaisiin tehdä nopeammin toiminnanohjausjärjestelmän avulla, joka heillä on käytössä. Nämä ratkaisut tuottaisivat ajallisia säästöjä varastonhallinnassa.
Tämä opinnäytetyö toimii dokumenttina toimeksiantajalle heidän varastontoiminnastaan ja sen kehityskohdista.