Haku
Viitteet 1-10 / 336
Insights into Butyrate Production via Fermentation from Food Waste in a Biorefinery Development Project
(2020)
This thesis was made for the VTT Technical Research Center of Finland as a part of a biorefinery development project BioChem, funded by the Academy of Finland. The project aims to exploit food industry side-streams to ...
Siilojen käytön optimointi
(2020)
Insinöörityö tehtiin Myllyn Paras Oy:n toimeksiantona. Myllyn Paras Oy valmistaa Hyvinkäällä kahdella tehtaallaan jauhoja, suurimoita, hiutaleita ja pakastetuotteita. Insinöörityön aiheena oli siilojen käytön optimointi ...
IFS Food -standardin käyttöönotto Snellmanin Kokkikartano Oy:ssä
(2020)
Elintarvikealalla hyödynnetään runsaasti erilaisia kansainvälisiä laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja. Yleisesti tunnustetuimpia elintarvikestandardeja ovat GFSI-vertaisarvioidut standardit, kuten IFS Food, joka ...
Elintarviketekniikan laboratorion käytettävyys elintarvikehuoneistona
(2019)
Insinöörityön tavoitteena oli selvittää, soveltuuko Metropolia Ammattikorkeakoulun Leiritien kampuksen Elintarviketekniikan laboratorio elintarvikehuoneistoksi. Tila ei ole kokoaikaisessa opetuskäytössä, joten koettiin ...
Ruokaviraston määrittelemät edellytykset viranomaislaboratoriolle
(2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Snafu Oy:n toimeksiantona. Työssä selvitettiin, mitä yritykseltä vaadittaisiin, jotta se voisi perustaa omiin tiloihin joko omavalvontalaboratorion tai viranomaislaboratorion. Työn tavoitteena oli ...
Imeväisikäiselle suunnatun D-vitamiinitipan riskinarviointi
(2020)
Ravintolisät ovat elintarvikkeita. Ne poikkeavat kuitenkin normaaleista elintarvikkeista ulkonäöltään ja käyttötavaltaan ja ovat yleensä tiivistetymmässä muodossa. Ravintolisiä valmistetaan annosmuodossa ja niiden tarkoitus ...
Kahvin paahtoprofiilin optimointi akryyliamidipitoisuuden vähentämiseksi
(2021)
Insinöörityössä tutkittiin paahtoparametrien vaikutusta vaaleapaahtoisen kahvin akryyliamidipitoisuuteen ja se tehtiin Oy Gustav Paulig Ab:n toimeksiantona. Tavoitteena oli luoda yrityksen valmiille kaupalliselle tuotteelle ...
Pektinaasiaktiivisuusmenetelmän validointi ja käyttöönotto
(2019)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli validoida ja lopulta ottaa käyttöön uusi kolorimetrinen pektinaasientsyymiaktiivisuusmenetelmä vanhan viskosimetrisen menetelmän tilalle Roal Oy:n laadunvalvontalaboratoriossa. Vanhasta ...
Uudenlaisten konversiopinnoitteiden toimivuus esikäsittelyinä
(2019)
Tämä opinnäytetyö on tehty yhteistyönä Tikkurila Oyj:n ja Candor oy:n kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia uudenlaisten konversiopinnoitteiden käyttöä esikäsittelymenetelmänä korroosionestomaalauksessa.
...
Selvitys kasvisten laatusertifioinnista Suomessa
(2019)
Insinöörityö tehtiin Food Folk Suomi Oy:n toimeksiantona. Food Folk Suomi on osa Pohjoismaista organisaatiota, jonka perustaja omistaa McDonald’s-ravintoloiden Developmental Licensee -maalisenssin. Insinöörityön tavoitteena ...